Emekli olduktan sonra kent yaşamının stresli ortamından uzaklaşan 73 yaşındaki Sabahattin Berikman, 8 yıldır eşiyle birlikte Kuşadası ilçesinde etrafı ormanla çevrili evinde doğal hayatın tam ortasında yaşıyor. İkinci baharında doğada yaşamın tadını çıkartan Berikman, hobisiyle boş zamanlarını değerlendiriyor. Evinin bahçesine atölye kuran Berikman, atıl durumdaki paletlerden oturma grupları, kuş ve yılanların su içebileceği yuvalar yapıyor. Berikman, atıl ahşap paletlerden yaptığı oturma gruplarını üyesi olduğu Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği'ne hediye etti. Dernek Başkanı Bahattin Sürücü, geri dönüşüm konusunda yarattığı farkındalık için Berikman'a teşekkür belgesi verdi.

AHŞAPLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYOR

Hobi olarak boş zamanlarını ahşaptan oturma grupları, kuş yuvası, su değirmeni, köpek kulübesi ve gemi maketleri yaparak değerlendirdiğini dile getiren Berikman, "Doğayı ve hayvanları çok seviyorum. Emekli olduktan sonra ormanla çevrili bu eve yerleştim. Atölyemde atıl paletlerden oturma grupları yapıyorum. Ayrıca, kuş yuvaları yaptım. Evimin bahçesine yuvalar sığmadı, yanındaki ormana kuş yuvaları yapmaya başladım. Köpek kulübesi yaptım. Torunlarıma ağaç ev yaptım. Bunlarla zaman geçiriyorum, emekliliğimi iyi geçiriyorum" dedi.

"BOŞTA KALIRSANIZ SAĞLIĞINIZDAN OLURSUNUZ"

Emeklilikte hobi olarak bir şeylerle uğraşması gerektiğini söyleyen Berikman, "Tavsiyem şu; emekli olanlar mutlaka kendilerine hobi edinsinler. Bu apartman dairesinde de olabilir, böyle bir yazlıkta da olabilir. Ama boş durmasınlar. Boş dururlarsa sağlıklarından olurlar. Çabuk yaşlanırlar. Ben doğayla iç içe bu ortamda atıl ahşapları geri dönüşüme kazandırmaya çalışıyorum" diye konuştu.