Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin şiddetli yağış ve fırtına konusunda vatandaşları kısa mesaj ile bilgilendirmesinin ardından beklenen kuvvetli yağış bugün öğleden sonra geldi. Kentin birçok ilçesinde yağış etkisini hissettirirken, İncirliova’nın Acarlar Mahallesinde kuvvetli rüzgar hortuma dönüştü.

NE VARSA UÇURDU

Yaklaşık 10 dakika süren hortum mahalleyi adeta yerle bir etti. Önüne çıkan ne varsa havaya savuran hortum, İncirliova Belediyesi’ne ait şantiyenin metal çatısını uçurdu. 600 metrekarelik dev çatı, 30 metre ileride bulunan bir ahırın üzerine düştü. Ahırda bulunan büyükbaş hayvanlar, çatı enkazı altında mahsur kaldı.

HAYVANLAR KURTARILDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi anında müdahale ederek uçan çatının altında kalan hayvanları kurtardı. Fırtınadan dolayı beton elektrik direği yıkıldı, mahalledeki elektrik telleri de koptu. AYDEM yetkilileri mahallenin elektriğini keserek tehlikenin önüne geçti, itfaiye ekipleri de oluşabilecek yangına karşı hazır bekledi.

ÜÇ ÇOCUK HAFİF YARALANDI

Mahalledeki bazı evlerin de çatıları uçarken, hortum felaketi nedeniyle hafif yaralanan 3 çocuk Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hortumun hemen ardından yaptığı çalışmalarla hasarın boyutu en aza inerken, afette can kaybının olmaması tek teselli oldu.

ÇERÇİOĞLU’NDAN ACARLAR’A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, olayın duyulması üzerine hazırda bekletilen ekiplerin hızla olay yerine intikal ederek müdahalede bulunduğunu belirterek Acarlar halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.