MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli MHP İlçe binasında muhtarlarla bir araya geldi. Parti binasında yapılan kahvaltıda muhtarların istek ve taleplerini dinleyen Alıcık, Aydın başta olmak üzere 17 ilçede bu toplantıları geleneksel hale getireceklerini söyledi.

“MUHTARLARIMIZLA KAMU ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEĞİZ”


6 ay önce MHP il Başkanlığı görevine başlamasıyla birlikte bugüne kadar 12 ilçede, başta kamu yöneticileri olmak üzere sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarları ziyaret ettiğini ifade eden MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, muhtarların mahalleleri için taleplerini kamu yöneticilerine ileterek çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Cumhur İttifakı olarak başta Aydın AK Parti milletvekilleri ile İl Başkanı Ömer Özmen ve ilçe başkanlarıyla uyum içerisinde çalıştıklarına dikkat çeken Alıcık; “Biz seçimden seçime vatandaşın ayağına giden siyasetçiler olmadık, olmayacağız da. Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız, toplumun her kesimine dokunacağız, Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’ımızda da Cumhur İttifakı olarak uyum içerisindeyiz. Her muhtarımız kendi Mahallesine hakim durumda, onlar bizim uç beylerimizdir, bu nedenle de muhtarlarımız ve kamu yöneticilerimiz arasında köprü vazifesi göreceğiz” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANININ PARTİSİ OLMAZ”


Nazilli’de iki dönem yaptığı belediye başkanlığı sırasında parti rozetini bir kenara bırakarak halkın başkanı olmayı hedeflediğini ve bunu da başardığını dile getiren Alıcık, seçilen bir belediye başkanının partisinin olmayacağının toplumun tüm kesimine hizmet götürmesi gerektiğinin altını çizdi.
Aydın’da Millet İttifakı belediyelerinin özellikle bazı kırsal mahallelere hizmet götürmediğine dikkat çeken Alıcık, bunun sonucunda da muhtarların büyük sıkıntılar yaşayarak seçmenlerinden tepkiler aldığını söyledi.

“YİKOB YAPIP İLLER BANKASI ÖDENEĞİNDEN KESMELİ”


Büyükşehir Yasası’yla birlikte muhtarların vatandaşlara hizmet götürme noktasında yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi konusunda, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) güçlendirilmesi gerektiğini açıklayan MHP’li İl Başkanı Haluk Alıcık, “Cumhur İttifakı’ndan olmayan belediyeler birçok ilçede, özellikle kırsal mahallelere hizmet götürmüyor. Bunun için de belediyelerin yapması gereken hizmetleri, güçlendirilen YİKOB kanalıyla valiliklerimiz yapmalı ve devletimiz de büyükşehir belediyelerine gönderilen İller Bankası ödeneğinden bunu kesmeli” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI OLARAK KARARLIYIZ”


Devletin hizmet götürme anlamında her zaman muhtarların yanında olduğunu açıklayan Alıcık, “Cumhur İttifakı olarak çözüm odaklı çalışmalar yapıp, hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürme noktasında kararlılığımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Alıcık ayrıca toplantı sonrası Nazilli AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak’la birlikte mahalle muhtarlarını yeni atanan Vali Hüseyin Aksoy ile randevu alarak buluşturacaklarını söyledi.