Olay gece yarısı Efeler Mahallesi Selvi caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Selvi caddesi üzerinde seyir halinde olan F.E’nin kullandığı şehir içi minibüs ile M.O’nun kullandığı motosiklet çarpıştı. Kaza sonucu motosiklet sürücüsü M.O. ile motosiklette yolcu olarak bulunan İ.Y. adlı kadın yaralandı. Motosiklet sürücüsü ile İ.Y. 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Didim Devlet Hastanesine kaldırılıdı.

Olay yerini güvenlik çemberine alan Didim Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri incelemeler gerçekleştirdi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen motosiklet sürücüsü M.O. kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralanan kadın yolcunun ise hayati tehlikesinin sürdüğü ve Aydın Devlet Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.
Çevredeki vatandaşların ve minibüsteki yolcuların iddialarına göre motosiklet üzerindekilerin yüksek sesle tartıştığı ve kazanın motosikletin aniden caddeye çıkması sonucu gerçekleştiği ileri sürüldü. Minibüs sürücüsü kaza sonrası Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.