Aydın’ın Bozdoğan ilçesi Merkez İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Mehtap Gül ile birlikte dahil oldukları Etwinning Projesi kapsamında kültürlerini yakından tanıma ve kültürel değerlerini sanat ile birleştirerek Romanya’daki arkadaşları ile ülkemizde Kastamonu’dan Mersin’e, Malatya’dan Erzurum’a, Adana’ya tanıtma fırsatı buldular. Aydın ilimize ait doğal ve tarihi güzelliklerin yanında yemek, kıyafet, folklor, türkü, oyun, mani, örf, adetlerimiz öğrencilerin katkılarıyla tanıtıldı.
Geçmişten günümüze taşıdığımız kültürel değerlerimize sahip çıkmak adına farkındalık oluşturulan projede, aynı zamanda sınıf ortamını eğlenceli hale getirmek için sanatsal çalışmalara yer verildi. Projenin başlıca amaçları arasında çocukların el becerilerini geliştirmek, sanatsal yönlerini keşfetmelerini sağlamak ve sanat ruhunu kavratmak yer aldı.

AYNI HIZLA DEVAM ETTİ


Başarılı bir şekilde okul ortamında başlatılan etwinning projesi Covid-19 salgını sürecinde uzaktan eğitimde de aynı hızla devam etti. Projede Aydın ilini tanıtmak adına öğrencilerin hikayesini yazıp seslendirdiği E-Book çalışmasına, resimlerini sergiledikleri sanal sergiye, ilimize ait mani ve türkülere, geleneksel çocuk oyunlarına, yaşadığı yeri tanıtan akrostiş şiirlerine yer verildi. Hem proje ortaklarının yaşadığı illerin kültürünü tanıma, hem de Aydın ilini tanıtma adına proje öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla başarılı bir şekilde sonuca ulaştı.