Aydın’da Ramazan ayında binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa yemek ve gıda kolisi yardımında bulunan Türk Kızılayı, Ramazan Bayramı’nda da çocukları unutmadı. Aydın Kadın Kolları Başkanı Gönül Şahin Mezkit ve yönetimi, Kızılay gönüllüleri ile birlikte Germencik’in Kızılcapınar, Efeler’in Yukarı Kayacık, Aşağı Kayacık, Eğrikavak ve Emirdağ mahallelerinde çocuklarla buluştu. Bir araya geldikleri çocukları top, balon, bebek gibi oyuncak hediyelerle sevindiren Başkan Mezkit ve beraberindekiler, çocuklara ve gördükleri vatandaşlara koronavirüs salgınından dolayı maske kullanmanın önemini anlatarak, kendilerine maske dağıttı. Efeler'in Umurlu Mahallesi'nde zor şartlar altında yaşayan bir aileye de yarım eli uzatan Mezkit ve beraberindekiler, polisleri de ziyaret ederek, bayramlarını kutlamayı ihmal etmedi.

"BAYRAM HAVASI YAŞATTIK"

Başkan Mezkit, Kızılay olarak bayramda güzel bir etkinliğe imza attıklarını belirterek, "Sosyal mesafemizi koruyarak, çocuklara bayram havası yaşattık. Kendilerine ve vatandaşlarımıza maske dağıttık. Neden maske kullanmaları gerektiğini anlattık" dedi.


TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinlikte Kızılay’ın Ramazan ayı yardımlarının ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştığını görmenin mutluluğunu da yaşadıklarını dile getiren Mezkit, şunları kaydetti: "Bayramda gittiğimiz her yerde Kızılay'ın yardımının kendisine ulaştığını söyleyen vatandaşlarımızla karşılaşmaktan mutlu olduk. Bu durum, heyecan ve coşkumuzu biraz daha artırdı." Başkan Mezkit, Kızılay’ın ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapmasında desteği ve emeği olan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.