Koçarlı'da CHP ile AK Parti’yi, turizm yolu karşı karşıya getirdi. Ürün ekili tarlalarda turizm yolunun yapımı için çalışma başlatılmasını eleştiren CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın’ı, AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan; Koçarlı’ya ihanet etmekle suçlamıştı. Arslan’a tepki gösteren Akın, asıl ihanetin, Koçarlı'nın verimli tarım topraklarına turizm yolu yapmak olduğunu dile getirdi.
CHP İlçe Başkanı Akın, Arslan'ın yaptığı açıklama ile Koçarlı'nın verimli tarım topraklarına sahip olduğunu itiraf ettiğini belirterek, “Bu toprakların ne kadar verimli olduğunu bildiğimiz için, bu toprakları heba etmek yanlıştır diyoruz. Bu kadar verimli topraklarda transit bir yol yapmak hem bu topraklara, hem yöre insanına ihanettir. Bu yol Dalama ve Sultanhisar sınırları içinde de devam ediyor. Ama orada, yol kenarına benzin istasyonu kurma hayali olan rantçılar olmadığı için, büyük oranda eski yol genişletilerek yapılıyor. Aydın'ın diğer ilçelerinde mevcut yol genişletilerek yapılırken, İlyas Başkan senin de itiraf ettiğin gibi çok verimli, çok bereketli olan Koçarlı’mızın toprakları neden katlediliyor, neden bizde de bu bereketli toprakları koruyup mevcut yol genişletilmiyor. Asıl ihanet bu değil mi?” dedi.
“Tarlada yeşermiş, yetişmiş ürünlere kıymayın” dediğinde Arslan’ın kendisine, "Bu, dün planlanıp hemen yarın başlayan süreç değildir. Bir planlama neticesinde bugünlere kadar gelen bir süreçtir, yetkililer gerekli tüm bilgilendirmeleri yer sahiplerine yapmıştır" yanıtını verdiğini hatırlatan Akın, şunları kaydetti:
“Ama bölgedeki bazı tarla sahipleri öyle söylemiyor, her zaman koruduğunuz müteahhitler ürününü ekecek tarla sahiplerine şu an bu bölgede çalışma yapmayacağız, tarlanız boş kalmasın ekim yapabilirsiniz demişler, bu nasıl bilgilendirme, bu nasıl planlama? Yeri geldiğinde ülkeyi yöneten iktidar partisinin ilçe başkanıyım diyorsun, iktidar partisinin ilçe başkanı olarak kendi ilçende çiftçiler mağdur ediliyor, haberin yok.”