Didim'de faaliyet gösteren berber ve kuaförler randevuyla müşterilerini kabul ederken, ilk gün vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu görüldü. Berberler ve kuaförler maskelerini takıp sosyal mesafe kuralına uyarak hizmetlerini verdiler.
Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve aynı zamanda berber olan Şerif Erul ise ilçe genelindeki tüm berber, kuaför ve güzellik merkezlerinde dezenfekte çalışmaları yapıldığını, maske ve eldiven dağıtılarak esnaflara sahip çıkıldığını hatırlattı.
Erul esnafın kendi işyerlerini 11 Mayıs’a hazırladığını da kaydederek “İlçemizdeki tüm esnaflara 11 Mayıs öncesi yaptığımız ziyaretlerde hazırlanan genelgeye uymalarını istedik. Uymayanların ceza-i müeyyidelerle karşı karşıya kalabileceğini de hatırlattık. Bu noktada ilk gün berber ve kuaförlerde bir hareketlilik söz konusu; hem işyerleri hem de müşteriler buna alışmış durumda ve kendileri de önlemleri bilerek geliyorlar. Vatandaşların bu noktada mağdur olmamaları için maskesiz sokağa çıkmasınlar; hizmet alacakları işyerlerini mümkünse randevun alarak gitsinler. Bu noktada sürecin sağlıklı yürümesi noktasına herkesin kurallara riayet etmesini istiyorum.” dedi.