Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla Söke’de 2017 yılında iki sondaj desteği yapılan Kisir Grup İçme Suyu deposuna, 7 mahalleye hizmet verecek ek sondaj takviyesi daha yaptı. Çavdar Kaygılı Grup sulama hattını güçlendirmek amacı ile yapılan çalışma yaklaşık 30 kilometrelik bir hattı ilgilendirirken, çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediye Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, halihazırda sıkıntının olmadığı bölgede yeni yapılan çalışmalarla gelecek dönemlerde de hiçbir sorun yaşanmayacağını belirtti.

“7 MAHALLE HİÇ SU SIKINTISI YAŞAMAYACAK”

Kisir Mahallesi’nden Çavdar, Demirçay, Kaygılı, Bayırdamı, Sofular, Terziler, Helvacılar Mahallesine kadar toplam 7 mahalleye ulaşan 30 km’lik içme suyuna yeni sondaj takviyesi yapılması vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediye Bölge Koordinatörü, “Şu anda herhangi bir su sıkıntısı yaşamayan mahalleleri besleyen su deposuna ileride su sıkıntısı yaşanmasın diye ek açılan sondaj kuyusundan su hattı çekiliyor. Yeni kuyu bu depoya 200 metre ishale hattıyla bağlanıyor” dedi. Söke’de önceki 5 yıllık süreçte Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun talimatıyla Sökeli vatandaşlara su sıkıntısı yaşatmadıklarını söyleyen Akkentli, ”Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, büyükşehir belediye başkanı olduğu ilk günden itibaren köylerimizin su sorununu ortadan kaldıracak bir çok çalışma yaptı. Bugün burada çok önemli bir çalışmaya daha imza atıyoruz. Bu bölgede su sıkıntımız olmamasına rağmen ileride oluşabilecek sıkıntıların önüne geçebilmek için Sayın Başkanımızdan bu bölgeye sondaj çalışması talebinde bulunmuştuk. Sayın başkanımızın talimatıyla sondaj çalışmamızı başlattık” dedi.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”


Üç gün içerisinde bulunan suyun depoya bağlanarak vatandaşların kullanımına açılacağını belirten Akkentli, “Suyu bulduk gerekli analizlerden sonra içilebilir nitelikte bir su olduğu raporları geldi. Bugün de yeni kuyumuzu buradaki depoya bağlama çalışmasına başladık. Bu su depomuz aynı zamanda Çavdar, Demirçay, Kaygılı, Bayırdamı, Sofular, Terziler, Helvacılar Mahallelerine su yetiştiriyor. Bu süre içerisinde bizlere destek olan değerli vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bazı vatandaşlarımızın arazilerinden geçmek durumunda kaldık. Allah razı olsun bizlere bu konuda destek oldular. Büyükşehir Belediye Başkanı adına kendilerine teşekkür ediyorum. Önemli olan memlekete hizmet. Önemli olan ülkeye hizmet, Söke'ye hizmet. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu Söke'mizin su sorununu ortadan kaldırmak için söylemiş olduğumuz her noktada bizlere destek oluyor. Talimatlarını bu doğrultuda veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yeni hattımız vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.