Aydın’ın Nazilli ilçesinde 92 yıldır geleneksel hale gelen Ramazan aylarında sahur ve iftarlarda davul çalan müzisyenler bu sene, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yasaklandı. Eğlence mekanlarının kapatılması ve düğünlerinde iptal olması nedeniyle yaklaşık 2 aydır zor günler geçiren Kurtuluş Mahallesi Kuşbaz müzisyenleri devlet büyüklerinden yardım istedi. Seslerini duyurmak isteyen Kuşbazlı müzisyenler davul, klarnet ve zillerini alarak mahallede Ramazan manileri okuyarak turladı. Covid-19 salgını nedeniyle iş yaptıkları mekanların kapalı olduğu için ekonomik olarak çok zorlandıklarını dile getiren müzisyenler, Ramazanda da davul çalmalarının da yasaklanınca tam olarak ekonomik çıkmaza girdiklerini belirterek, eve ekmek götürememekten yakındılar. Müzisyenler mahallede gezerken, mahalleli alkışlayarak tam destek verdi.

“KAYMAKAMLIKTAN DESTEK İSTİYORUZ”

Bu geleneğin 92 yıldır yaşatıldığını ifade eden Müzisyen Zeki Kırsan, “Nazilli müzisyenleri olarak 80 yıldır biz Ramazan davulu çalıyoruz biz şuanda mağdur durumdayız. İçişleri Bakanlığının göndermiş olduğu genelgede ramazan davulu serbesttir ama Nazilli Belediyesi ve Kaymakamlık bizlere destek vermiyor. Vermedikleri içinde tüm arkadaşlarımızla beraber mağdur durumdayız. 2 aydır virüs salgınından dolayı zaten çalışmıyoruz. Kaymakamlığımızdan bizlere destek olmasını istiyoruz” dedi.

“KORONADAN İŞYERLERİMİZ KAPANDI”

Mahalle olarak çok mağdur durumda olduklarını belirten 25 senelik müzisyen Ünsal Çelik,” Yaklaşık 25 senedir mesleğimizi sürdürüyoruz. Ancak koronavirüs salgınından dolayı 2 aydır eğlence sektörü kapalı ve çalışamıyoruz iş yerlerimiz kapandı. Çok mağdur insanlarımız var kendi müzisyen arkadaşlarımız için destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÇIKAMIYORUZ MAĞDURUZ”

Vatandaşlardan 'Ramazan davulcuları neden çıkmıyor' diye telefon aldıklarını dile getiren Nazilli eski Müzisyenler Derneği Başkanı Güzel Demir, “Biz Cumhuriyeti seven insanlar olarak 92 yıldır Nazilli’de örf ve adet haline gelen Ramazan davulcuları telefonlar geliyor. Neden davulcular çıkmıyor diye nasıl çıkalım çıkamıyoruz mağduruz. Kaymakama sesleniyoruz 92 yıldır örf adet haline gelen Ramazan davulcuları sizden destek bekliyor” ifadelerini kullandı. Nazilli Kurtuluş Mahallesi Kuşbazlı Roman Müzisyenler Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaşadıkları sıkıntılar için seslerini duyurmaya çalıştılar.