CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ile Aydın Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aksu karşı karşıya geldi. Aksu, CHP'nin sosyal demokrat bir parti olmadığı iddia etmişti. Aksu'ya, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır'dan tepki geldi. Çankır, Aksu'nun haddini aşan açıklama yaptığını savundu.
CHP'nin Türkiye'nin kuruluşunun ve kurtuluşunun partisi olduğunu belirten Çankır, partisinin belediyelerinin vatandaşlar için yaptığı çalışmaları hatırlattı.

"İl BAŞKANLIĞI'NA GÖZ KIRPIYOR"

Aksu'nun aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti'ye şirin görünmeye çalıştığını öne süren Çankır, "Kendi siyasi ikbali için gerçekleri söyleyemeyenlerin sosyal demokratlık dersi vermeye çalışmasından da olsa olsa komedi filmi olur. Bu filmde oynamak için dahi aday olsa kendisine verilecek rol figüranlıktır" dedi. Çankır, Aksu'nun AK Parti Aydın İl Başkanlığı'na da göz kırptığını iddia etti. Partisinin yatırımın yanında, rantın karşısında olduğunun altını çizen Çankır, "CHP, halk için proje üretir, yandaşlar için değil. Paylaşmak için, adalet için, sosyal demokrasi için, üretmek için halkımızın huzuru ve refahı için vardır. Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinde kuruluş ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam eden asırlık bir çınardır" diye konuştu.

AKSU'DAN ÇANKIR'A AĞIR SÖZLER

CHP İl Başkanı Çankır'a, eski Belediye Başkanı Aksu'dan cevap gecikmedi. Aksu, "Ali Çankır isimli bir şahıs piyon olarak siyasi çizgisi varmış. Ne idüğü belirsiz, tanımam etmem. Topluma faydası olmamış. İcraat sıfır. Okuması yazması da yok anlaşılan. Söylediklerimi anlayıp, inceleyeceğine yetmeyen aklı ile sözde saldırmak için hakkımda çeşitli nitelemelerde bulunmuş. Hedef aldığı tespitlerimin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan basit içi boş açıklamalar yapmış" ifadelerini kullandı.