Ramazan ayı içinde dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı ve yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle de yaşanan sıkıntılı günlerde yüz güldüren olaylarda yaşanıyor. Nazilli Bedensel Engelliler Derneği (NBED) Başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt, sosyal medya hesabı üzerinden zor durumda olan dernek üyelerine ve vatandaşlara iletilmek üzere yardım çağrısın bulundu. Bu çağrıyı gören ve ismini açıklamak istemeyen bir hayırsever de Başkan Çınkıt’la iletişime geçerek yardım yapmak istediğini belirtti. Ertesi gün bir araya gelen hayırsever ve Başkan Ayşe Hışıl Çınkıt, bir toptancıda 23 erzak kolisi hazırlayarak NBED’e teslim etti.
Başkan Çınkıt’ta kolilerin gideceği adresleri belirledi ve tek tek yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte 23 koliyi teslim etti.

“NAZİLLİ BİRBİRİNE DESTEK OLMALI”

Bu tür yardımların çoğalmasını dileyen NBED Başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt, “Sosyal medya hesabımda engelli üyelerim ve engeli olmayıp da ihtiyaçları olan vatandaşlar bir yardım çağrısı yaptım. Bu çağrıma ismini vermek istemeyen bir hayırsever vatandaşımız bana özelden yazarak erzak paketi bağışlamak istediğini belirtti. Toptancıdan hazırlatarak derneğimize teslim etti. Allah ondan razı olsun, bu tür hayırseverlerin çoğalmasını dilerim. Malum bir salgın tehdidi altındayız. Bazı işyerleri kapalı. Böyle zamanlarda birbirimize destek olmalıyız, Nazilli birbirine destek olmalı. Hayırseverimiz 23 koli bağışladı. Daha önceden de 5 koli yardım. Biz sadece aracıyız” ifadelerine yer verdi.