Kuyucak Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı önlemleri almaya devam ediyor. Vatandaşların virüsten etkilenmemeleri için Kuyucak Belediyesi, 17 Mart’tan bu yana 30 bin maske üretti. Kuyucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Ekipleri ve gönüllü vatandaşlar tarafından üretilen maskeler, semt pazarları başta olmak üzere tüm esnaf ve vatandaşlara dağıtıldı.

“UZUN SÜRELİ KULLANIMA UYGUN MASKELER HAZIRLANIYOR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Koronavirüs Salgın Hastalığına karşı tedbirlerin alınmaya başlandığı günden itibaren belediyemizin bütün birimlerinde tedbirler alınmaktadır. Vatandaşlarımızın salgın hastalıktan etkilenmemeleri için Belediyemizin çalışmaları 24 saat devam etmektedir. Belediye olarak halkın yoğun bulunduğu yerlerin dezenfekte edilmesinin yanı sıra maske ihtiyacının karşılanması için de çalışma başlattık. Kaliteli kumaş kullanılarak sterilizasyon işlemi yapılmasına ve uzun süreli kullanıma uygun olarak maskeler hazırlanmaktadır. Bu maskeleri halkımızın sağlığını korumak adına ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımız bu süreçte mümkün olduğunca sokağa çıkmasın. Çıkması halinde ise maskesini mutlaka taksın. Ve kullanılan maske ve eldivenler, sokaklara atılmasın” dedi.

“EVDE KAL KUYUCAK”

Maske üretimini gerçekleştiren ekiplere gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Ertürk, “Her konuda olduğu gibi Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında yapılan çalışmalarımızla da tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Kaymakamlığımız Vefa Destek Grubu ve Kuyucak Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her türlü talep ve ihtiyaçları karşılanmaktadır. Vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için bütün çalışmalarımız devam edecektir.Evde Kal Kuyucak” diye konuştu. Maske dağıtımından ve sürdürülen diğer çalışmalardan memnun kaldıklarını belirten vatandaşlar, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz de gereken özeni gösteriyoruz. İnşallah bu günleri en kısa sürede atlatırız.” şeklinde konuştu.