Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde mücadele tüm alanlarda başarıyla sürdürülüyor. Bu kapsamda Aydın'da da Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında toplantılar yapılarak kararlar alınarak uygulanıyor. İlde koronavirüs salgını ile mücadele başarıyla yürütülüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından, ülke genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve 20 yaş ve altı vatandaşların evlerinden dışarı çıkmalarının yasaklanması sonrasında, temel ihtiyaçlarının karşılanması için il ve ilçelerde Vefa Sosyal Destek Grupları kuruldu. Aydın'da da Vali Yavuz Selim Köşger’in talimatları ile bu gruplar, il merkezi ve tüm ilçelerde oluşturularak vatandaşlara hizmet etmeye başlamıştı.

İHTİYAÇLAR İVEDİLİKLE KARŞILANIYOR

Hizmetlerine kesintisiz devam eden Vefa Sosyal Destek Grupları'nın çalışmalarıyla ilgili şu bilgiler verildi; “Öncelikle, risk grubundaki vatandaşlarımızın; 112, 155 ve 156 ve 444 6981 çağrı merkezlerine yaptıkları bütün başvurular, 17 ilçemizdeki Vefa İletişim Merkezlerimize yönlendirilmektedir. Kaymakamlarımızın koordinasyonunda hizmet veren, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli polis, jandarma, zabıta, okul müdürleri, özel güvenlik görevlileri, imamlar, AFAD, Kızılay ve gönüllü sivil toplum kuruluşu çalışanları tarafından vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları ivedilikle karşılanmaktadır” denildi.

İLİN HER NOKTASINA ULAŞILIYOR

Aydın genelinde, Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli 2 bin 772 personel, 277 araçla ilin tüm noktalarına ulaşılarak ihtiyaçların giderildiği belirtilen açıklamada, “Uygulamanın başladığı 22 Mart Pazar günü saat 13.00’ten, 13 Nisan 18.00'a kadar “Vefa” çalışmaları kapsamında Aydın genelinde toplamda 111 bin 521 vatandaşımızın çağrısına cevap verilmiştir. 105 bin 945 vatandaşımızın temel ihtiyaçları yanında, banka, sağlık ve diğer kurum hizmetleri karşılanmıştır. Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen Vefa Sosyal Destek Gruplarımızın hizmetlerinin en güzel şekilde gerçekleştirilmesi için Aydınlı hemşehrilerimiz çok değerli dayanışma ve yardımlaşma sergilemektedirler” ifadelerine yer verildi.