CHP’li Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in, Yenikent Mahallesi’nde Söke Belediyesi’ne ait yaklaşık 10 dönümlük araziye inşa edilmesi planlanan Gençlik Merkezinde, beraberindeki kurmaylarıyla birlikte incelemede bulunması İYİ Parti İlçe Başkanı Çağlar Çelikez ile İYİ Partili Oğuz Cengiz tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili yapılan paylaşımlara yorum yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Çelikez, Covid-19 salgını nedeniyle yardıma muhtaç vatandaşlar varken Gençlik Merkezi’nin şov yapar gibi gündeme taşınmasının uygun olmadığını belirtirken, İYİ Partili Cengiz ise “Yazık çok yazık diyorum, başka da bir şey demiyorum” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

“BUNU NASIL İZAH EDECEĞİZ?”

Millet İttifakı’nın CHP ile birlikte diğer ortağı olan İYİ Parti’nin Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez’in konuyla ilgili yaptığı yoruma partililerinden de destek gelirken, Çelikez yapılanı şov olarak nitelendirerek karşı çıktığı açıklamasında, “Bu Söke için iyi bir proje olmakla beraber corona ile ilgili yaşadığımız olumsuzluklar varken, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız varken bu günlerde böyle şov yapar gibi gündeme taşımak uygun olmamıştır. Bu günlerde bunla ilgili çalışma yapılırsa Kanal İstanbul’u nasıl eleştirdiysek bunu nasıl izah edeceğiz?” ifadelerini kullandı.

“NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ?”

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Çelikez’e destek veren Söke'de İYİ Parti'nin önde gelen isimlerinden Oğuz Cengiz ise açıklamasında, “Neyin kafasını yaşıyorsunuz, neyin peşindesiniz??? Bir söz var "Herkes bildiği işi yapsın" siyaset ve bürokrasi tecrübe ister, ön görü ister, bilgi ister. Hele ki Belediye Başkanı olmak, başkanlık yapmak daha dikkat, daha özveri, daha strateji ister. Bu dönemde bir illet ile uğraşırken, böyle bir show yapmayı hiç doğru bulmuyorum. Ha bunu yapmışsın, ha Kanal İstanbulu... Meclis üyelerinden herkesin haberi olmadığına da bahse girerim. Yazık çok yazık diyorum, başka da birşey demiyorum” dedi.