Nazilli’de, bir süredir evden çıkmayan ve evinden kokular gelen Moldova uyruklu trans birey Eduard Grosu (23), komşularının evden ağır kokular geldiği şikayeti üzerine eve çilingir yardımıyla giren polis, evinin banyosunda ipte asılı halde buldu. Polis tarafından cesedi bulunan trans bireyin yaklaşık 15 gün önce öldüğü tahmin ediliyor. Olay, Nazilli'ye bağlı Dumlupınar Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde bir apartmanın 5'inci katında saat 22.00 sıralarında ortaya çıktı. Bir süredir evinden dışarı çıkmadığı ileri sürülen Karina Grosso olarak bilinen trans birey 23 yaşındaki Eduard Grosu'nun oturduğu daireden ağır kokular gelmeye başladı. Bunun üzerine durumdan şüphelenen komşuları polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis, kapıyı açan olmayınca çilingir yardımıyla eve girdi. Evde inceleme yapan polis, banyoda Eduard Grosu'nun ipte asılan cansız bedeniyle buldu. Yapılan incelemede cesedi kısmen bozulan trans bireyin yaklaşık 15 gün önce öldüğü tahmin edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olaya ilişkin soruşturma başlatan polis ekipleri komşuları trans birey Grosu'nun yaklaşık 2 hafta önce ağlayarak yüksek sesle telefonla konuşarak eve girdiğini ve daha sonra bir daha görmediklerini söylediği ifade edildi. Grosu'nun cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından Nazilli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

6 SAAT SONRA EKİP GELDİ

Öte yandan binanın ilaçlanmasının ardından Cumhuriyet Savcısı kimsenin canını tehlikeye atmamak için tam teşekküllü, donanımlı ve korunaklı bir ekibin şahsın asılı olduğu yerden indirilebileceği kararını verdi. Önce Nazilli Devlet Hastanesi ile görüşen Cumhuriyet Savcısı öyle bir ekibin Nazilli Devlet Hastanesi'nde olmadığını öğrendi. Ardından uzun telefon görüşmeleri sonucu yaklaşık 6 saat sonra Nazilli Belediyesi İlaçlama Biriminden iki kişi gelerek hazır bulunan cenaze aracı görevlileri ile birlikte izolasyon kıyafetlerini giyerek Grosu'yu asılı bulunduğu ipten indirdi. Cumhuriyet Savcısı'nın emri ile trans bireyin cansız bedeni incelenmek ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) testleri yapılmak üzere Nazilli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayın başından sonuna kadar olay yerinde güvenlik önlemleri alan polis ekipleri de Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile Grosu'nun yaşadığı dairenin kapısına mühür vurdu.