Aydın Süper Amatör Lig 1. grupta grubunu şampiyon bitiren ve BAL için play off oynama hakkı kazanan Didimspor’da kulüp yönetimi sosyal medya hesabından süreçle ilgili bir değerlendirme yapıldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında play off ilk maçlarının ardından maçların ertelendiğini kaydedilen açıklamada; “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, maalesef ülkemizde de etkili olmaya başlamış ve hızla yayılmaya da devam etmektedir. Öncelikle tüm vatandaşlarımızı imkanları dahilinde bu salgından korunmaya ve devletimizin almış olduğu tedbirlere uymaya davet ediyoruz. Bilindiği üzere, bu salgının ardından play-off serisi maçları da, ilk maçların ardından ilgili federasyonca ertelenmiştir. Hayatta en önemli olan şey insan sağlığıdır ve insan sağlığının korunması her şeyin önündedir.

“ALACAKLARI ÖDENDİ”

Açıklamanın devamında; "Maçların ertelenmesi ile birlikte tüm sporcularımızın alacakları başkanımız Deniz Polat tarafından ödenmiş ve sporcularımız salgın tedbirleri kapsamında evlerine gönderilmiştir. Salgının ülkemizde geldiği nokta ve yarattığı tahribat düşünüldüğünde, play-off serilerinin bu sene tamamlanması şu aşamada zor görünmektedir. İlgili federasyonca da, serilerin iptal edilmesi veya oynanması hususunda yeni bir karar da alınmış değildir. Bu anlamda ilgili federasyonca karar alındığında, bu karar yönetimimizce değerlendirilecek ve bir karara varılacaktır. Buna ilişkin tüm gelişmeleri resmi sayfamızdan açıklayacak ve halkımızı bilgilendireceğiz.” İfadelerine yer verildi.

“TÜM TAKIMLAR ÜST LİGE ÇIKARILSIN”

Açıklamada play-off serisinde tüm takımların emeklerinin boşa gitmemesi noktasında tüm takımların bir üst lige çıkarılması gerektiği çağrısı yapılarak şunlar kaydedildi; “Kulüp yönetimi olarak federasyondan beklentimiz, play off serisine kalan tüm takımların bir üst lige çıkarılmasıdır. Böylelikle play off serisine kalan takımların hem sezon içerisinde vermiş olduğu emekler heba olmayacak hem de tüm sporcuların ve görevlilerin kutsal olan sağlık hakkı da korunmuş olacaktır.Önceliğimizin insan sağlığı olduğunu, alacağımız tüm kararları bu hususu gözeterek alacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.Salgın sebebi ile tedavi gören hastalarımıza acil şifalar, vefat eden vatandaşlarımızın sevdiklerine ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.”