Aydın'ın Nazilli ilçesinde Yeni Mahalle’de kurulan Cumartesi pazarı, koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğunluğu hafifletilmek istense de her haftaki kalabalığını koruduğu görüldü. Koronavirüs nedeniyle 81 ilde pazaryerleri için tedbirler alındı. Alınan kararlarda semt pazarı, satış yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi, satışının yapılması sağlanacağı bildirildi. Buna rağmen Nazilli Kapalı Cumartesi Pazar’ında bu tedbirlerin uygulanmadığı gözlendi. Maske ve eldivenleri kimi esnaf takarken, kimilerinde ise hiçbir koruma olmadığı dikkatlerden kaçmadı.

“HALK PAKETLENMİŞ MAL ALMAK İSTEMİYOR”

Alınan karara göre pazarcı esnafı ürünleri ambalajlayıp poşetleyerek satması gerekirken, Cumartesi Pazarı’nda bazı esnaf bu karardan haberdar olmadığını söyleyerek açıkta ürün satışını gerçekleştirmeye devam etti. Nazillili vatandaşların ürünlerini kendileri görmeden almadıklarını dile getiren bazı pazarcılar da, “Ne kadar uyarsakta vatandaş kendileri seçmek istiyor, hazır paketlenmiş ürünü almak istemiyorlar" dedi.

“ÜRÜNLERİN POŞETLENECEĞİ SÖYLENMEDİ”

Alınan kararlarla ilgili konuşan pazarcı esnafı Ayhan Taşdemir, ”Bize sadece vatandaş sebzeleri seçmesin ve dokunmasın dendi, onun dışında sebzelerin poşetleneceği ile ilgili bir zorunluluk söylenmedi. Pazarda herkes açıkta satıyor. Müşteriler, poşet içinde olan sebzelerin çürük olduğunu söylüyor ve almıyor. Bizde açıkta satıyoruz” ifadelerini kullandı.
Pazarda koronavirüsü salgınına rağmen hiçbir tedbirin alınmadığı ve 65 yaş üstü birçok vatandaşın olduğu da görüldü. Vatandaşların ihbarı üzerine pazara gelen polisler 65 yaş üstü vatandaşları uyararak evlerine gitmeleri sağlandı.