Turizm Bölgelerinde sıkıntıların daha büyük ve derinden yaşandığını hatırlatan Başkan Vekili Hikmet Atilla, “Bizim gibi ekonomisi turizme bağlı olan ve sezonda yaşanacak hareketliliği bekleyen destinasyonlarda kışın açık olan işletmeler dahi kapatmak zorunda kalmaktadır. Bunun ekonomiye yansıması olumsuz olacaktır. Hızlı ve etkili kararlar alınmadan, Devletimizin ve TOBB'un desteği olmadan krizi aşmak mümkün değildir. Odalar ve Borsalar olarak İşverenlerimize, küçük esnafa destek kredisi imkânı sunmamız, onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekmektedir.” dedi.

“ODALARA DESTEK OLUNMALI”

Atilla, alınan tedbirler çerçevesinde daha önce ekonomik durgunluk dönemlerinde uygulanan Nefes Kredisinin çözüm yolu olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yeniden gündeme getirildiğini belirterek Didim Ticaret Odasının TOBB’dan bazı taleplerde bulunduğunu söyledi. Nefes kredisini Üyelerine kullandırmak isteyen Odaların bankalara teminat yatırması gerektiğini hatırlatan Atilla; “Odalardan bir kısmı kendilerinden talep edilen teminatları yeterli düzeyde karşılayamayacaklardır. Nakit sıkıntısı yaşayan Odalar imkânsızlıklar sebebi ile üyelerine destek sunamayabilirler. Birliğimizden talebimiz destek imkanı sunamayacak Odalara destek olunmasıdır” ifadelerini kullandı.

“NEFES KREDİ VERİLMELİ”

Nefes kredisinin uygulanması aşamasında da geçmiş tecrübelere istinaden işletmelerin vergi dairesine ve bankalara olan borçlarından dolayı kredi alamadıklarını kaydeden Atilla, ihtiyaç sahibi ticaret erbabının borçlarına bakılmaksızın kredilerin verilmesini, en çok sorun yaşayan sektörlere ve işletmesini kapatmak durumunda kalan ticaret erbabına da öncelik tanınmasını talep etti. Konunun aciliyetini de vurgulayarak hem nefes kredisinin ana çerçevesi oluşturulurken hem de kredilerin dağıtılması aşamasında taleplerinin dikkate alınmasının önemli olduğunu belirten Hikmet Atilla, “Nefes Kredisinin zor durumdaki üyelerimizi memnun edecek bir çerçevede çıkmasını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.