Nazilli'ye bağlı merkez Yeni Mahalle bulunan Dilbaz Market, müşterisinden gelen madeni paraları dezenfekte ediyor. Market sahibi Hasip Atay, müşterinin uzattığı bozuk paraları eline almadan dezenfektanlı suya attırıyor. İşyerinde de maske ve eldivenle çalıştıklarını belirten Atay, herkesin corona virüsüne karşı aynı ciddiyetle davranmasının önemli olduğu dile getirdi.

“KENDİME GÖREV SAYDIM”


Herkesin dünyayı etkileyen bu salgın hastalığa karşı kendi çapında sorumlulukları olduğunu dile getiren Hasip Atay, “Devletimiz bu virüsle büyük bir mücadele içinde. Alınmış olan önlemler dünyaya ders verecek nitelikte. Bende esnaf olarak kendime görev saydım, müşteriden gelen bozuk madeni paraları hiç dokunmadan dezenfekteli suyun içine attırıyorum. Sabaha kadar suyun içinde duran dezenfekteli paraları sudan çıkarıp silip kasaya koyuyoruz, önceden dezenfekteden geçmiş paraları da müşterimize veriyoruz. Bu virüsten bir kişiyi engelleyebilirsek, 600-700 kişinin hasta olmasını engellemiş oluruz inşallah. Bütün esnaf arkadaşlarımızın bu duyarlılığı göstermesini bekliyorum” dedi.

“DEVLETİMİZ TOPYEKUN SAVAŞ VERİYOR”


Dezenfekteli suyun içinde hangi maddeler olduğunu da açıklayan emekli askeri personel olan Hasip Atay, “Suyun içinde çamaşır duyu var. Günlük değiştiriyoruz. Evde de aynı şekilde yapıyoruz. Devletimiz topyekun bu virüsle savaş veriyor. Yaptıkları bu mücadeleden dolayı Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık bakanımıza ve herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.