Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İYİ Parti Didim İlçe Teşkilatının 2. olağan kongresine İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Kurucu İl Başkanı Recep Taner, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. Kongrenin divan başkanı İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı olurken, kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından İlçe teşkilatının faaliyet raporları ile mali raporları görüşüldü. Kongrede ayrıca Patoloji uzmanı ve Karacasu İYİ Parti ilçe Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, corona virüsüne karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili partililere kısa bir bilgi verdi.

"NİSAN AYINDA İL KONGRESİNİ YAPACAĞIZ"

Kongrede konuşan İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı, 8 Şubat 2020 tarihinde başladıkları ilçe kongrelerini Didim ile sürdürdüklerini belirterek; “6 İlçemizin daha kongresini yapacağız. 29 Mart'ta ilçe kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Akabinde Nisan ayı içerisinde de bir erteleme olmazsa İl kongremizi yapmayı planlıyoruz. Başarılı bir kongre süreci gerçekleştirdik. Haziran içerisinde de büyük kurultayımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

“DAVAMIZ TERTEMİZ BİR YÜKÜ VE İNANMIŞLIĞIN TEZAHÜRÜDÜR”

Ülkenin içinde geçtiği zor dönemde siyaset konuşmayı doğru bulmadığını ifade eden İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, "Bizim büyük bir geçmişimiz var ve bu bize büyük bir geleceği müjdeliyor. İyi Parti ölümle sınanan bedenlerin yok edilmek istenilen bir neslin en meşru sevdasıdır. Karda abdest aldıran inanç bu davadır. Yağlı urganları titreten feraset bu sevdadandır. Allah'a hamdolsun ki geçmiş nesillerden miras aldığımız ve gelecek nesillere miras bırakacağımız bu kutlu davamız tertemiz bir yükü ve inanmışlığın tezahürüdür. Allah bizi bu inançtan ayırmasın. Rabbim liderimiz Meral Akşener’i başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

TEZSEZENER'İN YENİ YÖNETİMİ

Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimlerde mevcut İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener yeniden başkan seçilirken yönetimde şu isimler yer aldı; “Ayşe Yüzdaş, Huriye Bakay, Nurol Kavruk, ziynet İğneci, Fatma Güniz Tuğcu, Güzin Aldemir, Ali Erol Öktensoy,Ekrem Alın, Erol Kereci, Nimet Gürcan, Murat Yeşilkuş,Mehmet Esirgen, Hüseyin Gürkan Kılıç, Hasan Nuray, Hüseyin Altuntaş, İdris Çavuşoğlu, İbrahim Yalçın, Sinan Aşıcı, Oğuz Biçer, Osman Öncü, Ümit Göç, Yaşar Aksan, Bekir Ali Demirel, Özcan Bay, Oktay Dolay ve Zafer Erçetin."