Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke bütünlüğünü kast eden unsurları temizlemek için İdlip’te sürdüğü operasyonlar sırasında Esed rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit oldu. Ülkenin çeşitli illerinde 33 ocağa ateş düşerken, Türk milleti hüzne boğuldu.

32 ASKERİMİZ YARALI

Türk Milleti olarak dün olduğu gibi bugün de büyük badirelerden geçiyoruz, ağır imtihanlar veriyoruz. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi bugün de vicdanı körelmiş, insafını ve insanlığını kaybetmiş güçlere, bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Bu mücadele kapsamında hergün yeni şehit haberleri ile sarsılıyoruz. Önceki gün gece de son dönemlerin en ağır saldırılarından birine maruz kaldık. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İdlip’te sürdürdüğü operasyonlar çerçevesinde Esad güçleri birliklerimizin bulunduğu alana hava saldırısı düzenledi. 33 askerimiz şehit düşerken, 32 mehmetçik yaralandı.

MÜLTECİLER SINIRLARA YÖNELDİ

Akşam saatlerinde gelen şehit haberiyle ülkemiz yasa büründü. Hükümet mülteciler için sınır kapılarını açma kararı alırken, Avrupa Parlemantosu ateşkes çağrısı yaptı. Ülke genelindeki mülteciler batıda sınır kapılarına yöneldi.

ŞEHİTLERİMİZİN EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Vatan müdafası için geride anne, baba, kardeş, nişanlı, eş, çoluk çocuğunu bırakarak sınır dışına çıkan Mehmetçik için ülke genelinde yas vardı. Onlarca ocağa ateş düştü. Yürekler yandı, ağıtlar semada yankılandı. Acılı yürekler titrek dudaklarla ‘VATAN SAĞOLSUN’ diyebildi.

AYDIN’DA SOKAKLAR BAYRAKLARLA DONATILDI

Şehit haberleriyle sarsılan memleketin dört bir yanında olduğu gibi Aydın’da vatandaşlar evlerini ve işyerlerini Türk Bayrağı asarak şehitlerin yasını tuttu. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçe belediye başkaları ve Aydın Milletvekilleri şehitler için başsağlığı mesajı yayınlayıp yaralılara acil şifalar dileğinde bulundular. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ise şehitler için lokma döktürdü.

BAKAN GÜL’ÜN AYDIN PROGRAMI İPTAL OLDU

Hafta sonu düzenlenecek deve güreşleri iptal olurken, dün Aydın’da bir takım ziyaretlerde bulunacak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün Aydın’da yapacağı ziyaret iptal edildi. Dün Aydın’da olacak olan Bakan Gül’ün Aydın programı kapsamında AK Parti Aydın İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Adnan Menderes Anıt Müzesi’nde incelemelerde bulunacağı ve Siyaset Akademisi’nin açılış törenine katılacağı duyurulmuştu.

AK PARTİ KARACASU KONGRESİ ERTELENDİ

İdlib'den gelen şehit haberlerinin ardından AK Parti'nin il genelindeki tüm etkinlikleri gibi bugün saat 11.00'da yapılacağı açıklanan AK Parti Karacasu İlçe Kongresi de ertelendi. Kongre ile ilgili olarak İlçe Başkanı Fuat Meriç tarafından partiliere çekilen mesajda, "29 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Ak Parti 7 . Olağan kongresi bir sonraki tarihe ertelenmiştir tüm halkımıza duyurulur " ifadelerine yer verildi.
Acı haberin ailelerine ulaştığı şehitlerimizin isimleri şu şekilde:
(Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin-Afyonkarahisar/Dinar)
(Şehit Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz-Antalya/Finike)
(Uzman Çavuş İbrahim Tüzel-Mersin/Erdemli)
(Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı-Kahramanmaraş/Türkoğlu)
(Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz-Kayseri/Develi)
(Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş-Bitlis/Güroymak)
(Uzman Çavuş Batuhan Tank-Osmaniye/Kadirli)
(Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara-Tekirdağ/Saray)
(Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay-Mersin/Toroslar)
(Piyade Teğmen Bayram Olgun-Konya/Selçuklu)
(Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan-İstanbul/Bağcılar)
(Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz-Bursa)
(Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya-Osmaniye/Bahçe)
(Uzman Çavuş Ali Turgut-Uşak/Banaz)
(Uzman Onbaşı Emre Baysal-İstanbul/Sancaktepe)
(Piyade Uzman Çavuş Adem Akın-Tokat/Uğrak)
(Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan-Adıyaman)
(Uzman Çavuş Emin Yıldırım-Hatay/Antakya)
(Piyade Uzman Çavuş Osman Ak-Mersin)
(Astsubay Muharrem Öğütçü-Bingöl/Karlıova)
(Uzman Çavuş Selman Cankara-Adana/Sarıçam)
(Sözleşmeli Er Birhan Er-Tekirdağ/Çorlu)
(Uzman Onbaşı Recep Bekir-Tekirdağ/Ergene)
(Teğmen Mustafa Bayraktar-Hatay/Antakya)
(Tankçı Sözleşmeli Er Cuma Bağatur-Batman/Sason)
(Uzman Onbaşı Tayfun Peker-Samsun/Canik)