Aydın'ın Efeler ilçesindeki Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, adeta fabrika gibi üretim yapıyor. Gıda Teknolojisi Alan Şefi Öğretmeni Saadet Ekiz önderliğinde öğrenciler, turşu, makarna, reçel, yoğurt, hurma, papatya, portakal tozu, limonata, zeytin, kivi ve elma başta olmak üzere 20 çeşit ürün yapıyor. Öğrencilerin belirli günlerde satışa sunduğu bu ürünler, doğal ve katkısız olmasının yanı sıra kalite ve güvenirliğiyle yoğun talep görüyor.

ÇOCUKLARINA OT YEMEĞİ YAPTILAR

Öğretmen Ekiz'in projesi çerçevesinde öğrenciler okullarında annelerini ağırladı. Öğrenciler, okulda annelerine ekşi maya tekniğiyle yaptıkları ekmekleri tattırarak probiyotik beslenmenin önemine dikkat çekti. Etkinlik hakkında bilgiler veren Öğretmen Ekiz, “Öğrencilerimiz, okullarına davet ettikleri ailelerle doğal mayalarla ekmek yapımı, yoğurt yapımı, sirke yapımı, turşu yapımı, peynir yapımı, salamura zeytin yapımı hakkında bilgilendirme yapıp ailelerle birlikte ekşi maya tekniği ile ekmek yaptılar Ailelerimiz de öğrencilerimize kendi okullarının bahçesindeki yenilebilen yöresel otları tanıttılar, birlikte topladılar ve yine birlikte nasıl pişirildiğini öğrettiler. Öğrenciler ailelere modern gıda üretim tekniklerini ve probiyotik beslenmenin önemini öğretirken aileler de öğrencilere doğa da yenilebilecek otları tanıtıp doğanın insan oğluna sunduğu fırsatları tanımalarına yardımcı oldular. Karşılıklı bilgi alış verişi ile dolu geçen etkinlik pişirilen gıdaların tadımı ile sonlandırıldı. Okulumuza gelen tüm annelerimize ve desteğinden okul müdürümüz Mustafa Kolka'ya teşekkür ediyoruz” dedi.