Koçarlı'ya bağlı Yeni Mahalle'de kahveci Muammer Afacan'a bin 828 lira, kafe-bar işletmecisi Mahir Can'a da 800 lira elektrik faturası geldi. İş hayatlarındaki en yüksek bedelli elektrik faturalarını Ocak ayında ellerine alan esnaflar, büyük şok yaşadı. Faturalarının yüksek gelmesinin yanı sıra elektrik sayaçlarının aylık değil de 41 günde okunmasına isyan eden esnaflar, faturalarını ödemekte ciddi anlamda zorlanacaklarını dile getirdi.

"SAYACIM ZAMANINDA OKUNSUN"


Esnaflardan Muammer Afacan, "Geçen yıl 800 ile 900 lira arasında elektrik faturam geliyordu. Yapılan zamanlarla elektrik faturam, iyice kabardı. Zam yetmezmiş gibi bir de sayacımız 10 gün geç okundu. Hal böyle olunca ödemem gereken fatura bin 828 liraya kadar yükseldi. Ben meslek hayatım boyunca böyle bir fatura görmedim. Açıkçası faturayı nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum. Sayacımın zamanında okunmasını ve esnaf için de elektriğe indirim yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ZOR ŞARTLARDA PARA KAZANIYORUZ"


Diğer esnaf Mahir Can da, geçen yıl elektriği en yoğun kullandığı ayda bile faturasının en yüksek 560 lira olduğunu ifade etti. Son olarak kendisine gelen 800 liralık faturayı görünce şoke olduğunu belirten Can, "Zaten çok zor şartlarda para kazanıyoruz. Kazancımızın önemli bir kısmı da artık elektrik faturasına gidecek. Esnafa elektrikte kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz" dedi.