Yenipazar’ın Donduran Mahallesi’ndeki Orthasia Antik Kenti, Karpuzlu’daki Alinda Antik Kenti, Kuşadası Dilek Yarımadası ve Beşparmak Dağları’ndaki Latmos’ta yapılacak olan kazı çalışmaları, tarihe ışık tutacak.

KAZILAR BU YIL BAŞLAYACAK


Kazı çalışmaları hakkında bilgiler veren AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “Aydın’da kazı çalışmaların yapılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Ödenekle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayının alınmasının ardından kazı çalışmaları bu yıl başlatılacak. Belirlenen bu 4 noktadaki kazı çalışmaları da Adnan Menderes Üniversitesi’ndeki uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek. Yapılacak olan kazılar, Aydın tarihine ışık tutacak. Bu çalışmalar ilerleyen süreçte ilimizdeki tarihi kazıların arttırılması noktasında büyük önem taşıyor. Tarihi kazılarla ilgili girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Milletvekili Erim, ayrıca Aydın’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nden ayrılan ödenekle Trailleis Antik Kenti, Nysa Antik Kenti, Kadıkalesi, Magnesia Antik Kenti, Alabanda Antik Kenti, Kurşunlu Manastırı ve Milet Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor.