Aydın'ın İncirliova ilçesinde 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'ndan belediye meclis üyeliğine seçilen AK Partili Hatice İrik'ten eğitime destek geldi. Kırsal mahallelerde faaliyet gösteren okullara maddi yardımda bulunmak isteyen Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri Sözcüsü İrik, örnek bir davranışa imza attı. Görev süresi boyunca her ay katılacağı meclis toplantısından alacağı oturum ücretini bir okula bağışlama kararı alan İrik, ilk bağışını ise ailesinin yaşadığı Hacıaliobası'nda faaliyet gösteren ilkokula yaptı. 63 öğrencisi bulunan okula, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ve Hacıaliobası Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kayır ile birlikte giden İrik, bağışı makbuz karşılığında Okul Müdürü Zeynel Akkaya'ya teslim etti.

"HER AY FARKLI BİR OKULA BAĞIŞTA BULUNACAĞIM"

Belediye Meclisi Üyesi Hatice İrik, İncirliova'da doğduğunu, okuduğunu ve yaşadığını belirterek, "Meclis üyesi olarak seçildiğimde heyecanlandım. Çünkü doğup büyüdüğüm yere hizmet etme şansı yakalamıştım. Evet ama bu bana yetmedi. Bireysel olarak ne yapabilirim noktasında aklıma meclis toplantılarından aldığım ücreti beş sene boyunca her ay farklı bir köy okuluna bağışlama kararı aldım" dedi.

"YAVRULARIMIZIN SICACIK KALPLERİNE DOKUNMAK İSTEDİM"

Yaptığı yardım üzerine bazılarının "Ya ne gerek var zaten devlet, okullara gerekli yardımı yapıyor" diyeceklerini ifade eden İrik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün milletimizin bu noktada desteklerini kabul etmemiz, yüce devletimizin ihtiyaç duyduğundan değildir. Bu, bizim Anadolu coğrafyasında İstiklal harbinden gelen içimizdeki vatan sevgisi ruhudur. Ben de küçük yavrularımızın sıcacık kalplerine dokunmak istedim. Atatürk’ün dediği gibi en önemli görevimiz milli eğitimde mutlaka başarılı olmak zorundayız. Ancak bu şekilde bir ulus aydınlığa kavuşabilir."

"SEVDAMIZ İNCİRLİOVA"

Kendisine okullara destek olma şansını veren İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ve yönetimi ile okul yetkililerine teşekkür eden İrik, konuşmasını, “AK Parti İncirliova İlçe Teşkilatı olarak sevdamız İncirliova” diyerek tamamladı. Başkan Celbek ve Müdür Akkaya da, anlamlı davranışından dolayı Hatice İrik’i tebrik etti.