Meclis toplantısında, belediye başkanı ve bir meclis üyesinin, kardeş şehir Makedonya Novaci Belediyesine yurt dışı gezisi statüsünde ziyaret gerçekleştirmesi ve belediyenin yurt içi ve dışındaki idarenin uygun gördüğü fuarlara katılması oy birliği ile kabul edildi.

“NEDEN ZİRAAT MÜHENDİSİ ALDIK”


Bahçeköy’de 210 parselde 16 bin 450 metrekarelik zeytin ve incir ağaçlarının bulunduğu taşınmazı bir vatandaştan gelen kiralama talebi görüşüldü. Erdinç Gümüş, “Bence 5 yıllığına verelim, yeni dönemde seçilecek kişileri de bağlayıcı durumda bırakmayalım” dedi. İbrahim Kayahan ise, “İhaleye çıkması kiraya verilmesi taraftarı değilim. Bu belediyeye ait olan bir yer. Ziraat Mühendisimiz var. Fuarlara gideceğiz. Orada yetişen ürünleri götürelim. Ben karşıyım. Belediye bakıp kendi yetiştirsin. Öyleyse biz neden Ziraat Mühendisi aldık belediyeye. Ziraat Mühendisi ne yapacak” diye sordu. Arazinin 10 yıllığına kiralanması oy çokluğu ile kabul edildi. Yenice Mahallesinde belediyeye ait 3 bin 889 parseldeki bin 967 metrekarelik taşınmasın satılıp satılamayacağı hususu görüşüldü. Oy birliği ile satılmaması yönünde karar alındı. Işıklar Mahallesi ve Dikmen Mahallelerinin köy statüsüne oldukları dönemde Geyre Belediyesinden çalıştırdıkları iş makinesinden doğan borçlarının terkin edilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

“ATAEYMİR’DEKİ AĞAÇLAR BOYNU BÜKÜK KALMASIN”


Ardından Ataeymir’de ağaçlar boynu bükük kalmasın projesinin Ataeymir S.S Sulama Kooperatifi ile birlikte gerçekleştirilmesi hususu görüşüldü. Bu konuda verilen bilgide, “Ataeymir’deki bazı mezarlıklardaki ve belediyeye ait arazilerde sulanan ağaçlarımız ASKİ kanalıyla sulanıyordu. ASKİ abone olmamız gerektiğini söyledi. Orada alternatif olarak sulama kooperatifi var. Biz onların araç ihtiyacını hiçbir talep beklemeden karşılıyoruz. Bir de misafirlerini karşılamak için dükkan talebinde bulundular. Su ihtiyacını ücretsiz karşılayabileceklerini söylediler” ifadelerine yer verildi.

“İNSANLARIN BOYNU BÜKÜK KALIR AĞAÇLARIN KALMAZ”


Kendisi de bu mahalleden olan CHP’li üye İbrahim Kayahan bu gündem maddesine karşı çıktı. Kayahan, “Ataeymir’de insanların boynu bükük kalır ama ağaçların boynu bükük kalmaz. Ataeymirli pantolonu yamalı giyer ama ağacı bakımsız bırakmaz. Sulama Kooperatifi bizim kooperatifimiz. Yıllarca başkanlığını yaptım, yönetiminde bulundum. Burada vahşi sulama bizim dönemimizde bitirildi. Bizim kooperatiften yararlanacağımız, zeytinliğimizin yarısı. 60 dekar olan mezarlık zaten Büyükşehir yasasına göre Büyükşehir’e ait. Benim fikrim kooperatif kendi işini bilsin biz belediye olarak kendi sayacımızı alalım. Biz yardım edecek olursak kooperatifimize yine yardımcı oluruz” dedi.

“SANA HESAP VERMEK ZORUNDALAR MI?”


Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edilirken kabul oyu veren AK Parti ve MHP’li üyelerden bir açıklama istediğini ifade eden Kayhan’a İnal, “Sana hesap vermek zorundalar mı?” diye çıkıştı. Erdinç Gümüş de “Yarın başkan değişirse ters duruma düşülür. Karacasu Belediyesi aslanlar gibi kaçmayacak her vatandaş gibi abone olacak ve su parasını ödeyecek. Kooperatife yardım edilecekse yine yapılır. Belediye hiç kimsenin yanında gebe kalmasın” yorumunda bulundu. Son gündem maddesinde de Karacasu Belediyesi'nin Türkiye Belediyeler Birliği'ne üye olması oy birliği ile kabul edildi.