TFF 3. Lig 3. Grup’ta mali kriz nedeniyle şampiyonluk yarışının dışında kalan ancak Play-Off potasından kopmayan Nazilli Belediyespor’da oyuncular birikmiş alacakları ödenmediği gerekçesiyle antrenman boykotu uyguladı. Öğle saatlerinde oyuncularla bir araya gelen yönetimin alacaklarının ödeneceği garantisini vermesinin ardından oyuncular idmana çıktı. Akşam saatlerinde ise Siyah Beyazlı camiada şok etkisi oluşturan bir gelişme yaşandı.

ÖZKAT İSTİFASINI SUNDU


Yıldırım Demirören Spor Tesislerinde gerçekleşen olağanüstü yönetim kurulu toplantısında Kulüp Başkanı Nurittin Özkat yönetim kuruluna sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifasını sundu. Özkat’ın istifası yönetim kurulu üyeleri tarafından kabul edilirken yönetim kurulunca yapılan oylama sonucunda ise Kulüp Başkan Vekili olan Nazilli Belediyesi Başkan Vekili Soner Yelkovan,, yönetim kurulu üyelerinin oyları ile Nazilli Belediyespor Kulübü’nün yeni başkanı oldu.

“KÜRŞAT BAŞKANIMIZLA EMİN ADIMLARA YÜRÜYECEĞİZ”


Son bir haftadır ortaya konan maddi tablonun aşılamayacak bir durum olmadığını söyleyen Nazilli Belediyespor yeni Kulüp Başkanı Soner Yelkovan; “Nurettin Özkat başkanımızın önce kendisi ardından da eşinin sağlık sorunları nedeniyle yönetim kuruluna sunduğu istifa talebi haklı gerekçesi nedeniyle kabul edildi. Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından Başkan vekili olarak benim başkan olarak göreve devam etmem istendi ve arkadaşlarımın önerisiyle Başkanlık görevi bize nasip oldu. İlk olarak hedefimiz kulübümüzün ekonomik sıkıntılarını aşmak için formül geliştirmek olacak. Şuanki ekonomik sorunlarımız aşılamayacak boyutlarda olmadığına inanıyorum. Türkiye’de ekonomik sıkıntı çekmeyen hiçbir kulüp yok amacımız doğru yönetim biçimi ve ek kaynak modelleriyle çözüme kavuşturmak. Bugün itibariyle bu sorunları aşmak için çalışma başlatıyoruz. Nazilli Belediye Başkanımız sayın Kürşat Engin Özcan’ın destekleriyle bu sorunları aşacağımıza inanıyorum.”

“FUTBOLCULARIMIZA VE YÖNETİMİMİZE GÜVENİYORUM”


Sezona başlarken küme düşmemeyi hedefleyen bir takım oluşturulduğunu hatırlatan Yelkovan; “Bu kulüp sezon başında 6 milyon lirayı aşan borcu ve küme düşmemeyi hedefleyen bir şekilde yönetim oluşturmuştu. Bunu öncelikle unutmamız gerekiyor. Nurettin Özkat başkanımız başta olmak üzere tüm yönetici arkadaşlarımız büyük fedakarlıklar yaparak kulübün borcunu eritmeye çalıştı. Bu sırada Teknik Heyetimiz ve futbolcularımızda yoğun çaba sarf ederek küme düşmeme hedeflenirken şampiyonluk potasına girdi ve hedef çıtasını yükseltti. Tabii ki Nazilli Belediyespor hiçbir zaman hedefsiz olamaz ve olmamalı. Ama bir taraftan borç yükünü azaltırken bu tür ekonomik sıkıntı çıkabiliyor. Şuan hem eski futbolcu borçları hem de eski devlet borçlarını öderken bir yandan da mevcut ödemeler yapılıyor. Elbette ki aksamalar olacaktır ama bu kulüpte hiçbir kimsenin alacağının kalmayacağının bilinmesi lazım. 41 ilden büyük bir şehir olan Nazilli, Türk futbol tarihinde önemli başarılara imza atmış Nazilli Belediyespor her zaman elinden geleni yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. İnşallah hafta sonu oynayacağımız Altındağ Belediye Spor maçıyla birlikte yeniden yükselişe geçeceğiz. Fedakarlık yapan yönetici arkadaşlarım başta olmak üzere futbolcularımıza ve bizlere inanan Nazilli Belediyespor’un şanlı taraftarına çok teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle bu zorlu günleri aşacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Yelkovan, Basın Sözcüsü Erkan Abbasoğlu ve Alt Yapı Sorumlusu Baskın Aksoy’un istifasının yönetim kuruluna ulaşmadığını söyleyerek, yöneticilerle görüşerek Nazilli Belediyespor’un başarısı için çalışacaklarını ifade etti.