Nazilli’de çeşitli iş kollarında çalışan ve ilçenin köklü ailelerinden olan Kuzumoğlu aileleri; Rıfkı Kuzumoğlu, Mert Kuzumoğlu, Gamze Kuzumoğlu ve Dilara Filiz’in öncülüğünde İsabeyli'de Nazilli Belediyesi şirketi Naz-Bel'e ait Tepe Kafe'de bir araya geldi. Gerek eğitim gerekse iş sebebiyle Nazilli’den ayrılarak 2-3 nesil sonra aile bağlarının zayıfladığını hissettiklerini söyleyen Rıfkı Kuzumoğlu, dedesi Mehmet Rıfkı Kuzumoğlu’nun vasiyetini yerine getirdiklerini söyledi. 28 Temmuz 2016’da vefat eden Mehmet Rıfkı Kuzumoğlu’nun aile üyelerini bir araya getirmeyi çok istediğini ancak zaman bulamadığını söyleyen torun Rıfkı Kuzumoğlu, bu organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

“BULUŞMAYI GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”


Aile bağlarının kopmaması için ve yeni neslin artık aile bireylerini tanımaz hale gelmesinin önüne geçmek için kahvaltıda buluştuklarını söyleyen Rıfkı Kuzumoğlu; “Nazilli'nin en eski ailesi olarak bir araya geldik. Bu organizasyonu dedem Mehmet Rıfkı Kuzumoğlu çok istemişti ve biz de onun vasiyetini yerine getirmek istedik. 4 kuşağın buluştuğu kahvaltımıza 80 kişi katıldı. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona Bursa, İzmir, Ödemiş, Aydın ve Nazilli'den yoğun katılım oldu. Bu kahvaltıyı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Aile büyüklerimiz Nazan Kuzumoğlu, Belkıs Kuzumoğlu ve Ahmet Faruk Kuzumoğlu'da ev sahipliğini yaptığımız bu organizasyona katılarak bizlere destek verdi. İnşallah yeni nesil başta olmak üzere 4 kuşakta birbirine sahip çıkarak, birbirlerinin halini hatırını sorarak Kuzumoğlu ailesinin bir arada olmasını sağlar” dedi.

VEFAT EDENLER İÇİN DUA EDİLDİ


Kuzumoğlu, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Mert Kuzumoğlu, Gamze Kuzumoğlu ve Dilara Filiz ile desteklerinden dolayı Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Tepe Kafe çalışanlarına da teşekkür etti. Kahvaltı yapan Kuzumoğlu ailesinin bireyleri kendilerini tek tek tanıtırken toplu hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmediler. Büyükler kadar, gençler ve çocukların da katıldığı organizasyon vefat eden aile büyükleri için dua edilmesinin ardından sona erdi.