Necati Korkmaz, Tarihi kale kapısındaki tarihi binada bulunan eserlerin sadece, mikroskop veya büyüteç yardımıyla görülebildiği "dünyanın en küçük sanat eserleri bulunan merkezde hummalı çalışmasını sürdürüyor.
Türkiye'nin tek gubari hat sanatçısı ve dünyadaki 3 mikro heykeltıraştan biri olan Korkmaz, "Bu yaz bir dünya rekoru denememiz olacak. Onun yoğun çalışmaları devam ediyor. Dünyanın elle yapılmış ve oynanabilir en küçük satranç takımını Guinnes Dünya Rekorlar kitabına geçireceğiz inşallah. Ayrıca bir Amerikalı sanatçıdan bu rekoru devralmak niyetindeyiz. Şu anda Amerikalı sanatçıya ait kayıtlı rekor 16 milimetre, ben bunu 8 milimetreye düşürmek çabasındayım. Hem de tam takım 32 taş olarak, bu rekor ülkemiz ve müzemizin bulunduğu Aydın ve de Kuşadası adına Dünya Rekorları kayıtlarına geçecektir “ diyerek herkesi müzelerini görmeye, yetkililerden de tanıtıma daha fazla çaba göstermelerini diledi.
Mikro Minyatür Sanat Merkezinde, toplu iğne ucundaki satranç takımı, toplu iğne ucunda ringde boks yapan sporcular, kurşun kalem ucunda İstanbul silüeti, dünyanın en küçük Kuran-ı Kerim'i, toplu iğne üzerinde incir çekirdeğinden deve ve palmiye, iğne deliği içinde tramvay, incir çekirdeği içinde ibrik, incir çekirdeği üzerine yazılan Allah'ın 99 ismi, saç teli üzerine atılan Atatürk imzasının da aralarında bulunduğu 40 eser bulunuyor.