Edinilen bilgiye göre, Nazilli’ye bağlı Zafer mahallesi Giray Konutları’nda saat 21.15 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Giray Konutlarındaki bir villada kiracı olarak bulunan Fatih Alp Ü. ile imam nikahlı eşi Gamze A.’nın evde bulunduğu sırada patlama meydana geldi. Patlama sonucu yangın çıkan yangının ardından Fatih Alp Ü., yanan eden kendini dışarı atmayı başarırken imam nikahlı eşi Gamze A. ise evin içinde ağır şekilde yaralandı. Patlama sonrası komşuların ihbarı üzerine olay yerine 112 sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 112 Acil sağlık ekipleri talihsiz kadını vatandaşların yardımıyla evden çıkararak Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Gamze A'nın yanıklarının çok olması nedeniyle durumunun ağır olduğu öğrenilirken, Nazilli’de yanık ünitesi olmadığı için tedavisi için İzmir’e sevk edildi.

“DEPREM OLDU SANDIK”

Deprem gibi bir sarsıntı ile birlikte ses duyduklarını söyleyen kooperatif sakinlerinden Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhlis Sönmez, “Deprem oldu sandık. Aşırı yüksek bir patlama sesi duyduk. Ardından dışarı çıktığımızda Fatih'in evinin yandığını gördüm. Kendisi dışarı çıktığında eşinin içeride kaldığını söyledi. İçeri almadılar, itfaiye ekipleri yangını söndürdü ve içeriden çıkardı. Üzücü bir olay. Bize mutfak tüpünden patlama olduğunu söylediler” ifade etti.

EVİ YAKMAK İSTEDİ İDDİASI

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangının kesin çıkış nedenini inceleme çalışması başlatırken, polis ekipleri de soruşturma başlattı. Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan'da patlama haberi üzerine olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Polisin yaptığı araştırmalarda Fatih Alp Ü'nün imam nikahlı eşi Gamze A. ile tartıştıktan sonra döktüğü iddia edildi. Öte yandan İtfaiye ekipleri de yangının evin içerisine dökülen benzinden kaynaklandığı tespit ettiği öğrenildi.