Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit, İdlib halkının, 2011 yılından beri gerçekleştirilen saldırılardan dolayı ağır yara aldığını söyledi. Saldırılar sonucunda meydana gelen bebek ölümlerine dikkat çeken Mezkit, "Aylan bebek gibi Erva bebeğin de yükü ağır. Taşıyamayacağımız bir yük gerçekten" ifadelerini kullandı. Kızılay olarak savaş mağduru İdlib halkına yardım etmeye devam ettiklerini belirten Mezkit, şunları kaydetti: "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız' kampanyası çerçevesinde halkımızı, milletimizi, Aydınlı hayırseverleri bu acının dindirilmesi için el uzatmaya davet ediyoruz. Türk Kızılayı bölgede ekipleriyle birlikte yardımları ulaştırmaya devam edecektir."

NAKDİ VE AYNİ YARDIM TALEBİ


Hayırseverlerin nasıl yardım yapabileceklerini anlatan Mezkit, "Hayırseverlerimiz telefonlarında 'HİLAL' yazıp 2868'e mesaj atarak yardım yapabilir. İsteyenler de Türk Kızılay Aydın İl Başkanlığı yetkililerine, makbuz karşılığında nakdi ve ayni yardımlarını ulaştırabilir" dedi. Mezkit, ayni ihtiyaç listesinde battaniye, konserve yiyecek, soba, mazot, kömür gibi ısınma malzemeleri, branda, çadır, gıda kolisi, hijyen kolisi, yatak, bebek maması, bisküvisi ve bezi yer aldığını ifade etti.
Kızılay'a makbuz karşılığında yapılan nakdi bağışların yüzde 100'ünün vergi matrahından muaf olduğunun altını çizen Mezkit, gıda ve hijyen bağışlarının da aynı muafiyete tabi olduğunu belirtti.