Aydın'ın Efeler ilçesinde 15 Şubat'ta kongre gitmeye hazırlanan İYİ Parti'de mevcut Efeler İlçe Başkanı Fatih Arslan, görevine yeniden talip olmadığını duyurmuştu. Arslan'ın "aday değilim" açıklaması üzerine başkanlığa İlhan Adıyaman'ın ardından, Şevki Çıldır da aday oldu. Çıldır'ın adaylığını açıklamak için Turistik Park'ta düzenlediği toplantıya, Adıyaman da katıldı. Adıyaman ile Çıldır'ın birbirlerini tebrik ettiği toplantıda İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner, İl Başkanı Cemal Sarı, İl Kadın Kolları Başkanı Semra Yücel, Efeler İlçe Başkanı Fatih Arslan ve diğer ilçe başkanları ile çok sayıda partili yer aldı.

"İKTİDAR OLACAĞIZ"


Toplantıda konuşan Çıldır, Efeler İlçe Kongresi'nin 15 Şubat'ta yapılacağını hatırlatarak, "Yapacak olduğumuz bu kongredeki adaylığım partimizin kuruluşundan beri yapmış olduğum görevlerin bugün gelinen noktada bana yüklediği bir sorumluluktur. Aldığımız sorumluluğun büyüklüğünün ve ciddiyetinin farkındayız. Bir demokrasi mücadelesi sonunda kurulmuş olan bu partinin neferleri olarak herkese emin olsun ki bu süreçte demokrasi nasıl olurmuş göstereceğiz. Çünkü kongreler bizim için heyecandır, istişaredir ve kardeşlerin buluşmasıdır, en nihayetinde kongreler demokrasidir. Bizim görevimiz herkesin korkmadan fikirlerini ilan ettiği büyük Türkiye'yi yaratmaktır. Emin olmalıyız ki yapılacak olan ilk seçimlerde hem yerelde, hem genelde iktidar olacağız ve büyük Türk milletine derin bir nefes aldıracağız. Hakkın ve haklının yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

"YAYDAN FIRLAMIŞ OK MİSALİ GELİYORUZ"


İktidar olmanın yolunun, güçlü bir teşkilatlanmadan geçtiğinin altını çizen Çıldır, şunları kaydetti:
"Bu yüzden biz Efeler ilçeyi yönetmeye talibiz, bu teşkilatı daha da güçlendirmeye talibiz. Biz bu teşkilatta örnek bir teşkilat yapısını kurmaya talibiz. Biz ekip çalışmasını iyi biliyoruz, istişareye önem veriyoruz. Ben ve ekibim yaydan fırlamış çelik bir ok misali geliyoruz."

"ÇOK ADAYLI SEÇİMLER PARTİLERE ZEVK VERİR"


Kendisine sorulan soru üzerine İlhan Adıyaman'ın adaylığı hakkında da konuşan Çıldır, "Partimiz ülkemizde her zaman gerek kuruluş amacıyla gerek teşkilat yapısıyla demokrasinin her zaman lideri olacak bir partidir. Biz belli demokratik sıkıntıların içinden gelmiş insanlarız. Geçtiğimiz günlerde partimizde çok güzel bir delege seçimi yaptık. Bugün tüm Türkiye’ye emsal olacak demokratik bir süreç yaşadık. Çıtayı en üste taşıdığımıza inanıyoruz. Herkes aday olabilir. Benim için önemli olan partimizin birlik ve beraberliğidir. Çok adaylı seçimler partilere zevk verir, tat verir, kongrelerimize heyecan getirir" dedi.
Yönetim listesini oluşturmak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Çıldır, kongre öncesinde yönetimini de tanıtacağını sözlerine ekledi.