İncirliova Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Salonu'nda yapılan ve Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın yönettiği toplantı, yoklamanın alınması ile başladı. Toplantıda ilk olarak Denetim Komisyonu'na gizli oylama ile Cumhur İttifakı'ndan Şevki Can, Hasan Güneş ve Mustafa Karayiğit, Millet İttifakı'ndan da Bekir Kaykı ve Şenay Tekin seçildi.

ŞARTLI DESTEK

Meclisin tatil yapmadan yıl boyunca çalışmasına karar verilen toplantıda, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bitki serası kurmak için İncirliova Belediyesi'nden talep ettiği taşınmaz da görüşüldü. Hacıaliobası Mahallesi'nde yer alan yaklaşık 10 dönüm arazinin, 5 yıl süre ile Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesine karar verildi. Karara, Cumhur İttifakı meclis üyeleri, serada İncirliova'dan da vatandaşların işe alınması şartı ile destek verdi. Başkan Kaya, taşınmazın tahsisi karşılığında Büyükşehir'in kendilerine çiçek vereceğini belirterek, "Belediye olarak çiçeğe para vermekten kurtulacağız" dedi. Büyükşehir'in Hacıaliobası Mahallesi'nde koyun-keçi çiftliği ile çiçek ve fidan seraları da kuracağını dile getiren Kaya, bu yerlerde ilçesinden de vatandaşların işe alınacağını söyledi.

"HER ŞEYİ BÜYÜKŞEHİR'E VERMEYELİM"

Büyükşehir'in Sınırteke Mahallesi'nde gübre toplamak için İncirliova Belediyesi'nden talep ettiği taşınmaz tahsisi ise reddedildi. Söz konusu talep ile ilgili Millet İttifakı Meclis Üyesi Mehmet Güler, talep edilen yerin çorak arazi olduğunu, bu arazinin bir önceki dönemde defalarca satışa çıkarıldığını ama alıcının olmadığını söyledi. Köylerde yaşayan herkesin hayvan gübrelerini çeşitli yerlere yığdığını belirten Güler, "Her taraf hayvan pisliği oluyor. Vatandaş, Büyükşehir'e telefon edecek, gübreleri Büyükşehir alacak. Bu işi bizim yapmamız için yeterli araç, gerecimiz yok" dedi. İhtiyaç olan araç, gerecin hükümetten talep edilmesini tavsiye eden Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Hatice İrik ise, "Her şeyi elimizle Büyükşehir’e vermeyelim" ifadelerini kullandı.

ADD’NİN TALEBİ REDDEDİLDİ

Kadın Gelişim Merkezi'nin bir odasının Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) tahsis edilmesinin reddine ve Cumhuriyet Parkı'nın ayni sermaye artırımı için İncir Bel Şirketi'ne devredilmesine karar verilmesi ile toplantı sona erdi.