Karacasu Belediyesi Ocak Ayı Meclis toplantısında görüşülen diğer konulardan biri olan borçlanma konusunda çekilecek paranın nerede kullanılacağı, hangi sürede geri ödeneceği gibi hususlar belirtilmediği için meclis üyeleri önce karşı çıksa da makul açıklama yapıldıktan sonra tüm partilerin meclis üyelerinin desteği ile borçlanma yapılması oybirliği ile kabul edildi.

İNAL, BORÇLANMA TALEBİNİ ANLATTI


Ocak ayı gündem maddesinde ilk olarak Denetim Komisyonu seçimi kapalı oy usulünce yapıldı. Yapılan oylama sonucu bu komisyona Mehmet Osan, Uğur Çoban, Fatih Akkın, Nail Kurt ve İbrahim Kayahan seçildi. Ardından borçlanma gündem maddesine geçildi. Başkan Zeki İnal, araç parkını yenilemek için borçlanmaya gideceklerini söyledi. Para artması halinde ise kreş ve Cumhuriyet Meydanın altındaki belediye ait parka dükkan yapılmasında harcanacağını belirten İnal, “Araçlarımız sizin bildiğiniz gibi hurda. Araç alımında ve para kalırsa kreş yapımında kullanacağız. Parkın altına 7 adet dükkan yapacağız. Çektiğimiz paraların nerede kullanılacağı kuruşu kuruşuna anlatılacak. Kesinlikle başka bir yerde kullanılmayacak” dedi.

ÖNCE İTİRAZ, SONRA KABUL


Erdinç Gümüş, “Bu borçlanmayı hangi amaçla yapacağız. Borçlanmaya karşı değiliz. Ama vadesi ne olacak, hangi amaçla kullanılacak, nasıl harcanacak, ödeme planı nasıl olacak bu anlatılmalı. Planı yapın, meclisin önüne getirin. 5 bin 393 sayılı yasada her şey yazıyor. Karacasu Belediyesinin hesabını kitabını denk yapmalı. Yasa diyor ki ödeme planı, nereye harcanacağı meclis üyelerinin oylarıyla olacak. Aydınlatmanızı istiyoruz ama siz hemen oylansın istiyorsunuz. Bu borçlanmada bir sıkıntı doğarsa meclis üyeleri savcının karşısında bulur kendisini” diyerek açıklama istedi. Gümüş’ün savcılık sözlerine İnal, “Bozdoğan ve Köşk dünya kadar borcun içinde. Hangi meclis üyesi savcının karşısına çıkmış. Biz zaten kanun çerçevesinde borçlanıyoruz” yanıtını verdi. AK Partili Memduh İlgili de paranın nereye harcanacağının ve ödeme planının belli olması gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine borçlanacak paranın iki kamyon bir kepçe alımında ve parkın altına dükkan yapımında kullanılacağı ifade edilirken, 5 yılda çekilen paranın geri ödeneceği şeklinde açık bir şekilde belirtilerek, karara açık şekilde yazılması üzerine borçlanma konusu AK Parti, MHP, İYİ Parti ve CHP’li üyelerin tamamın evet oyu vermesiyle oy birliği ile kabul edildi.