Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Aydınspor’da profesyonel lig özlemini sona erdirmek istiyor. On yıl önce amatör kümeye düşen siyah-beyazlılar, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonunda Süper Amatör Lig’de mücadele etti. Bu iki sezonun ardından siyah-beyazlılar, ekonomik sebeplerden dolayı ligden çekilme kararı aldı ve iki yıl boyunca liglerde mücadele etmedi. 2013-2014 sezonunda ise Efeler, 2.Amatör Küme’de şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükseldi. 1.Amatör Küme’de ilk sezonu üçüncü, ikinci sezonda ise ilk sırada şampiyon sevinci yaşayan Aydınspor, 2016-2017 sezonunda maçlara çıkmadığı için Süper Amatör Lig’den ihraç edildi.

ÖZCAN ÇETAV İLE ŞAHA KALKTI

2017-2018 sezonunun ilk haftasında siyah-beyazlılar, maça çıkmadı. Bir maça daha çıkmaması halinde 2. Amatör Küme’ye düşecek olan Efeler’e destek, Özcan Çetav’dan geldi. Kulübe destek olan Çetav başkanlık koltuğuna oturarak takımı ligde tuttu. Başkanlık döneminin ikinci yılında Çetav, takımı şampiyon yaparak Aydınspor’u yeniden Amatör Süper Lig’e taşıdı. Bu sezon Amatör Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren siyah-beyazlılar, lige iyi bir giriş yaptı. Üst üste topladığı puanlarla zirve yarışında yer alan siyah-beyazlılar, ilk devrenin son maçında deplasmanda Aydın Büyükşehir Belediyespor’u 9 kişi kalmasına rağmen 2-1’lik skorla yendi. Bu galibiyetle puanını 14’e yükselten Efeler, ilk devreyi lider İsabeyli Şırlanspor’un iki puan gerisinde 4’üncü sırada tamamladı.

“ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Aydın BŞB karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Aydınspor Kulüp Başkanı Özcan Çetav, “Takım olarak iyi bir mücadele ettik. Rakibimiz de iyi bir oyun sergiledi. Golü bulan taraf biz olduk ve önemli bir galibiyet aldık. İki takımı da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi. Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydeden Başkan Çetav, “Bu hedefimiz doğrultusunda yoluma emin adımlarla ilerliyoruz. İkinci yarıda da maçlarımızı kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Camia olarak buna inanıyoruz. Taraftarlarımızın desteğiyle sezonu şampiyonlukla tamamlayarak Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak istiyoruz. Aydın halkı takımızın yanında olsun ve bizleri yalnız bırakmasın. Son iki yılda Aydın’da şampiyon olan U19 Takımımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.