Yaş haddinden dolayı 2 Ocak 2020 tarihinden itibaren emekliye ayrılacak olan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, basın mensuplarıyla veda kahvaltısında buluştu. Kahvaltıya Müdür Hıdır Dağaşan, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, İlçe Öğretmenevi Müdürü Hanifi Güney, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve ilçede görev yapan basın mensupları katıldı. Dağaşan, toplantının sonunda eğitim faaliyetlerine destek olan başta Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy başta olmak üzere Milli Eğitim camiasına, sivil toplum kuruluşlarına ve basın mensuplarına teşekkür etti.

“SÜREKLİ İÇ İÇEYİZ”

Müdür Dağaşan, görev sürecinde yapılan hizmetlerden bahsederek, “BİLSEM, Nazilli’deki üstün zekalı çocuklarımızın eğitim gördüğü bir okul. Devletin bize verdiği imkanlar çerçevesinde 5 katlı olan binanın 4 katını faaliyete geçirmiş durumdayız ve burada an itibariyle 188 öğrencimiz ve 14 öğretmenimiz eğitim ve öğretimi sürdürmektedirler. Önümüzdeki yıldan itibaren bu rakamın 300’lere varmasını bekliyoruz. Siyasette nasıl bir doğu batı varsa maalesef ki kurumların içinde de bu olguyu inkar edemiyoruz ama bizim tabelamız 160 bin göstermesine rağmen etrafındaki Kuyucak, Karacasu Bozdoğan, Buharkent, Yenipazar, Sultanhisar bu ilçeler Nazilli ile iç içe, ekonomik olarak, eğitim olarak, ulaşım olarak, sürekli iç içeyiz hatta bu ilçelerdeki öğrencilerimiz çoğu Nazilli’de eğitim görmektedir” dedi.

“NEDEN NAZİLLİ’MİZDE SPOR LİSESİ OLMASIN”

Nazilli’de Spor ve Güzel Sanatlar Lisesi için çalışmaların devam ettiğini müjdeleyen Hıdır Dağaşan, bunun için resmi işlemlerimizi başlattıklarını dile getirdi. Dağaşan, “Elimizde böyle hazır potansiyel çocuklarımız varken neden Nazilli’mizde spor lisesinde olmasın. Bizim devletten ya da hayırseverlerden bir şey istememize gerek yok hazır binalarımız var. Bunların kullanılmasını bekliyoruz. Biz projemizi sunduk. Bizim spor lisesi olarak her türlü alt yapımız hazır. Yine çevre ilçelerden öğrencilerimiz gelebilir okullarımıza. Biz bu imkanı sağladığımızda Nazilli’den yetenekli çocuklarımız çıkacak ve faydalanacaktır” şeklinde konuştu.

“MTS SINAVLARININ EKONOMİYE KATKISI OLACAK”

Nazilli ekonomisine katkısı olacak MTS sınavlarının Nazilli'de yapılacağını söyleyen Dağaşan, “MTS dediğimiz Motorlu Taşıt Sürücü okulları var bunlar ilçemizde 10 tane. Bu okullarımız eskiden yazılı sınav dediğimiz şimdi E-Sınav Merkezi diye uğraşmamızdan sonra nihayetinde geçen hafta itibariyle bakanlık olurumuz geldi bundan böyle Nazilli’deki 10 sürücü okulunda trafik riski olmadan Aydın’a gitmeden sınavlarını Nazilli’de girebilecek. Bize devredilen binanın 1’inci katını sınav merkezi haline getirdik. Sadece Nazilli’deki adaylarımız değil yine çevre ilçelerden bu sınav merkezinde hizmet alacak. Tabi ki bunun Nazilli’ye ekonomi girdisi olacak, Aydın’a bir şahsın gidip gelmesi 100 liradan aşağı değil,12 ay üzerine vurduğumuzda ciddi rakamlar yapıyor. Bu para Nazilli ekonomisinde kalmasını sağladık. Bu yüzden de çok uğraştık ki bir çok artısı olacak” ifadelerini kullandı. Dağaşan ilçenin tarımsal faaliyetlerinin yoğun bir şekilde olduğunu dile getirerek, ilçeye Ziraat Lisesi’nin kazandırılması gerektiğini vurguladı. Müdür Hıdır Dağaşan, konuyla ilgili bilgi verdiği Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy’un da bu konuyla yakından ilgilendiğini belirtti.