Kuşadası Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki ofiste gerçekleşen toplantıda, ilçe için büyük önem taşıyan Efes Kongre Merkezi'nin (KOMER) son durumu ve Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda gelecek yıl için hayata geçirilmesi düşünülen projelerde Milli Parkın yaz sezonunda eziyet parkı olmaması görüşülürken, atıl durumda olan KOMER'in eski işlerliğinin kazandırılması konuşuldu.

"SEFERBER OLMAYA HAZIRIZ"

TÜRSAB Kuşadası Başkanı Eda Yurtcan, toplantının oldukça faydalı geçtiğini, Kaymakam Yücel'e KOMER ile ilgili detaylı bilgiler sunduklarını belirterek, "Gelecek hafta İstanbul'da TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya ile bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Bir aksilik olmazsa Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de aramızda olacak. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ile de 10 Ocak'ta bir araya geleceğiz. Efes Kongre Merkezi'ni bir an önce içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için seferber olduk" ifadelerini kullandı.

"ÖZEL SERVİS FİKRİNE SICAK BAKTI"

Kuşadası’nı el birliği ile cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyleyen Yurtcan, Dilek Yarımadası Milli Parkı ile ilgili yeni projelerinin de olduğunu ifade ederek; "Özellikle yaz döneminde artan nüfusa bağlı olarak Milli Park'ta trafik problemi yaşanıyor. Kaymakam Yücel'e bunun önüne geçilebilmesi için dışarıya bir otopark yapılmasını, parkın araç girişine kapatılmasını ve yolcuların içeriye üzerinde Kuşadası'na ait süslemelerin olduğu özel servislerle taşınmasını önerdik. Sayın kaymakamımız bu fikre çok sıcak baktı" şeklinde konuştu.
Fotoğraflar