AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı'nda mevcut başkan Mustafa Gökçe'nin de tekrar aday olduğu seçimler için partinin değişik kademelerinde görev yapan Zafer Üstün, Halis Yıldız, Nimet Kaya, Erdoğan Toz ve Murat Yurttutan'da adaylık başvurularını ortak bir basın toplantısıyla açıkladı. İlçe binasındaki ilgi gören toplantıya Kuşadası'nın eski Belediye Başkanları Fuat Akdoğan ile Esat Altungün de katıldı. Türkiye genelinde kongre sürecine giren AK Parti'de Kuşadası İlçe Teşkilatının Şubat ayında yapılacak genel kurulu öncesi yaşanan aday bolluğu demokrasinin gereği olması ve partinin yükselişinin devam ettiğinin göstergesi olarak değerlendirilirken, adaylar seçim yarışında "Biz de varız" dedi.

ÖZER KAYALI'YI AK PARTİ'YE GETİRECEK


Toplantıda kendilerini tanıtan beş isimden tek kadın aday Nimet Kaya, birlikten kuvvet doğar diyerek yola çıktıklarını, partiye bir kadın elinin değmesi gerektiğini söyledi. Eski İlçe başkanlarından Av. Zafer Üstün de, göreve talip olduğunu ve İlçe başkanı olması durumunda Kuşadası'nın bir önceki dönem CHP’li Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı AK Parti'ye getireceğini söyledi. Üstün, “İki eski belediye başkanımız bizimle birlikte. Ben ilçe başkanı olursam, temennim ve isteğim CHP’nin eski belediye başkanı Özer Kayalı da buraya getirmek, çalışmalarım bu doğrultuda olacak. Partimizin kazanımlarını artırmak zorundayız. İlçe Başkanı olursam eğer Parti ve Kuşadası içinde hiçbir ayrışma ayrıştırma yaşanmayacak" dedi. Adaylar konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajı verirken, görevi kim kazanırsa arkasında olacaklarını söylediler.

"PARTİMİZE GÖSTERİLEN İLGİNİN SONUCU"


Kongre öncesi birden fazla ismin aday adayı olmasını değerlendiren AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe de "Ortaya çıkan tablo partimize gösterilen ilginin sonucudur. Bu durum bizi zedelemez. Aksine aramızdaki birlik ve beraberliği artırır. Kim seçilirse seçilsin destek olmaya devam edeceğim. Kararı parti büyüklerimiz verecek. Süreç şimdiden partimize hayırlı olsun" diyerek diğer adaylara başarılar diledi.