CHP Efeler İlçe Örgütü, olağan kongresini gerçekleştirdi. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.

"BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"


Divan başkanlığı yaptığı kongrede ilk olarak konuşan Efeler Belediye Başkanı Atay, partisinden 3 dönem milletvekili ve belediye başkanı seçildiğini hatırlattı. Aday gösterilmediğinde de küsmediğini ve partisi için var gücüyle çalışmaya devam ettiğini kaydeden Atay, "Bu parti, bizi milletvekili ve belediye başkanı yaptı. Bu onur, benim ve ailem için unutulmaz bir şeydir. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu partiye olan borcumuzu da sonsuza kadar ödemek için çalışacağız” dedi.
İl Başkanı Ali Çankır da, uyumlu çalışarak yerel ve genel seçimlerde önemli başarılara imza attıklarını söyledi. 12 Ocak’a kadar ilçe kongrelerini tamamlayacaklarını ve ardından il kongresini yapacaklarını belirten Çankır, kongreler sonucunda oluşacak kadrolarla şimdiye kadar yerelde elde ettikleri tecrübeleri büyük kurultaya taşıyacaklarını ve partisini, sosyal demokrasiyi iktidara getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

“İKTİDARDAN GÖNDERECEĞİZ”


Milletvekili Bülbül ise, ilk genel seçimlerde Aydın’ın 8 milletvekilinin en az beşini kazanacaklarını savundu. Aydın’da devlet yatırımının olmadığını iddia eden Bülbül, “Aydın’da havalimanı yok, otoyol yok, hastane yok, hızlı tren yok. Aydın’da 2023 yılına kadar cezaevi yapılacak. Bunların gitme zamanı geldi. Çalışacağız ve bunları iktidardan göndereceğiz” diye konuştu.

"ELEŞTİRMEYİN"


AK Parti’nin 18 yıllık iktidarında Aydın’da sadece İkizdere Barajı’nı yaptığını ve Büyükşehir Belediyesi’ne verdiğini kaydeden Milletvekili Yıldız da, barajın parasını da Büyükşehir Belediyesi’nin ödediğini ifade etti. Partililerinden belediye başkanlarını, parti yöneticilerini ve milletvekillerini eleştirmemelerini talep eden Yıldız, “Birlik ve beraberlik içerisinde yürüyerek tek başımıza iktidara gelmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

“İKİ MİLLETVEKİLİ FAZLA ÇIKARIRIZ”


Son olarak konuşan Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ise, gönüllerinde genel iktidara gelmenin yattığını ifade etti. Partisinin iktidarını, milletle buluşturmak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydeden Mersin, “11 bin üyemizin 400’ü delege oldu ama geride kalan bütün üyelerimizin Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına katkı vermelerini bekliyoruz. Bize yerelde iktidar yetmiyor. Ayaklarındaki prangalardan kurtulmaları için bütün belediye başkanlarımızın genel iktidarla birlikte çalışmalarını arzu ediyoruz. Bu anlamda hepimize görevler düşüyor. 11 bin üyemiz her yıl bir kişiyi karşı taraftan bize getirse 5 yılda 55 bin kişi yapar. 2 milletvekili fazla çıkarırız. Bize gösterdiğiniz teveccühten dolayı da hepinize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU


Konuşmaların ardından Mersin başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Kullanılan geçerli oyların tamamını alan Mersin güven tazeledi. Yönetim Kurulu da; Nur Abay, Dilek Aysın, Levent Baba, Serdar Soner Bilgin, Yusuf Metin Diler, Halil Gezer, Barış Göğüşoğlu, Bülent Hekimoğlu, Yeşim Hoşgör, Ezgi Can Kocabaş, Engin Kuluyever, Harun Solak, Tülay Tetik, Hayri Ulusay, Levent Uygun ve Ayhan Vardarlı'dan oluştu.