Fabrika gibi çalışan okulda kendi başına ayakta durabilen bireyler yetiştirdiklerini belirten okul müdürü Ali Şahin, bu eşyaların satışından elde edilen geliriyle okulda üretimin devamlılığını sağladıklarını söyledi.

HAYATA UYUM SAĞLIYORLAR

Aydın'da 1992 yılında faaliyete başlayan Atatürk Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, güzellik ve saç bakım hizmetleri, el sanatları, mobilya ve iç mekân tasarımı, yiyecek içecek hizmetleri, tarım ve tekstil teknolojisi atölyelerinde eğitim görüyor. Öğretmenlerinden aldıkları eğitimin ardından hafif zihinsel engelli öğrenciler, üretime katkı sağlıyor. Tarımsal üretimin yanı sıra süs eşyaları, giyim ve gıda alanlarında siparişlere göre yapılan üretimin ardından satıştan elde edilen gelirle okul aile birliği aracılığıyla okulun ihtiyaçları karşılanıyor. Halen 123 öğrenciyle faaliyetlerine devam eden okuldan mezun olan öğrenciler, görev alarak öğrencileri hayata hazırlıyor.

BİR AYAKLARI İŞTE

Okulun meslek bölümünde öğrencilere toplumsal uyum becerilerinin kazandırıldığını belirten okul müdürü Ali Şahin, "Engelli olan öğrencilerimize kendi başına idare edebileceği bir işe girip, ekonomik açıdan özgürlüğünü sağlayabilmelerine imkan sağlıyoruz. Anneleri babaları olmadan tek başlarına yaşamlarını sürdürebilecekleri becerileri kazandırmaya çalışıyoruz. Okulumuzda çeşitli mesleklerle ilgili eğitimler veriyoruz. Çocuklar okula geldiği zaman atölye çalışmalarına katılıyor. Çocuğun bir ayağı okulda, bir ayağı iş hayatında oluyor. İş hayatına geçebilmeleri için de öğrencilerimizin takibini yapıyoruz. İŞKUR'dan okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin işe yerleştirilmesini istiyoruz" dedi.

ÜRETİMİN DEVAMLILIĞI SAĞLANIYOR

Ürünlerin satışından elde edilen gelirle üretimin devamlılığını sağladıklarını dile getiren Şahin, "Ürünlerimizi protokol üyelerine satıyoruz. Düzenli bir satışımız yok ancak protokolden gelen siparişlerle gelir sağlıyoruz. Bu gelirle okul aile birliğine aktarıp hem üretimin devamlılığını sağlıyoruz hem de hobi bahçesi, sera, kümes ve diğer atölyelerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burası bir fabrika gibi oldu. Aydın'ın zihinsel engelli eğitimi verip üretim yapan tek okuluyuz. Öğrencilerimiz okullarına severek geliyor. Buradan gitmek istemiyor. Okulumuzda daha önce mezun olan iki öğretmenimiz de görev yapıyor" diye konuştu.