Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan çalıştaya Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Ege Bölgesi’ndeki il ve ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İLKİ VAN’DA DÜZENLENDİ


Çalıştay öncesinde bir konuşma yapan EYUDER Başkanı Adem Çelik, dernek olarak yaklaşık 15 yıldır Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet gösterdiklerini, Bölgesel Farklılıkların Azaltılması Çalıştayı’nı planladıklarını, bölgelerdeki avantajları ve dezavantajları masaya yatırmak, farkındalıkları azaltmak, çocukların geliştirilmesi üzerine yeni projeler ile özgüveni sağlam, kendisinden emin, geleceğe hazır bir nesil geliştirmek için neler yapabileceklerini konuşmak için ilkini Van'da gerçekleştirdikleri bu çalıştayın ikincisini Kuşadası'nda düzenlediklerini söyledi. Katılım gösterenlere teşekkür etti.

ÇALIŞTAY TEMALARININ SONUÇLARI AÇIKLANDI


Moderatörlüğünü Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Ali Rıza Erdem'in yaptığı çalıştaya konuşmacı olarak ADÜ Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Meltem Yalın Uçar, Doç. Dr. Ersen Yazıcı, Doç. Dr. Yaşar Kuzucu, Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Göktaş, Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Elitok Kesici, Dr. Öğretim Üyesi Ceyhun Servi, Eğitim Uzmanı Ayhan Korkmaz katıldı. Konuşmacılar, bölgede akademik başarının artırılması, mesleki eğitimde sektörel işbirliği, yönetimde eğitim felsefesi ve yeni yaklaşımlar, 21. yüzyıl becerileri ve oyun tabanlı eğitimin geliştirilmesi, eğitimde yeni yaklaşımlar, yönetici ve öğretmenlerin mesleki gelişim ve becerilerinin arttırılması, özel gereksinimleri olan çocukların eğitimleri konuları üzerinde bilgilendirmede bulundular. Yapılan sunumların sonunda katılımcıların önerileri alındı, çalıştay temalarının sonuçları açıklandı.