İncirliova Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısının ardından AK Parti ve MHP adına açıklama yapan Cumhur İttifakı Meclis Üyesi, MHP İncirliova İlçe Başkanı Polat Tanrıkulu, toplantıda tartıştığı Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın bir belediye başkanına yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunduğunu iddia etmişti. Tanrıkulu'nun açıklamasına, Kaya'dan cevap geldi. Yazılı açıklama yapan Başkan Kaya, belediyeyi devraldığı önceki MHP'li yönetimin yarattığı tüm olumsuzluklara rağmen göreve geldiği ilk günden itibaren meclis üyesi arkadaşları ve ekibi ile yılmadan, yorulmadan çalıştığını söyledi. 

"BORÇ BATAĞINA BATIRILMIŞ BELEDİYE DEVRALDIK"


Başkanlık koltuğuna oturduğu gün, aldığı ilk evrakın icra evrakı olduğunu belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
 "Aylardır personel maaşları ödeyemeyen, araçlarına mazot alamayan, camiler ve okullar hariç neyi var neyi yok satılmış, borç batağına batırılmış bir belediye devraldık. Bu kötü tabloya rağmen hiçbir zaman görevden kaçmadık. ‘Borcumuz var’ diyerek kenara çekilmedik, göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar 8,5 milyon lira borç ödedik aynı zamanda vatandaşlarımıza hizmet ettik. Bizim bu kararlı ve vatandaşa hizmet götüren duruşumuz birilerini rahatsız etmiş olacak ki İncirliova halkına hizmet etme makamı olan belediye meclisini çalışamaz duruma getirmeye çalışıyorlar. Belediye meclisimizin çalıştırılamaz duruma getirilmesine asla izin vermeyeceğiz."

TANRIKULU'NA TAVSİYE


"İncirliova Belediye Meclisi kısır siyaset yeri değildir, hiç kimsenin koltuk parlatma, siyasi şov yapma yeri hiç değildir" diyen Kaya, Tanrıkulu'na da tavsiyede bulunarak, "Eğer siyaset yapmak istiyorsanız, dersinizi iyi çalışın, partinizin yönettiği bir önceki dönemin borçlarını ve icraatlarını iyi öğrenin. Kendi partili döneminizden haberi olmayan bilgisiz bir duruma düşmeyin" ifadelerini kullandı.

"ÖZÜR DİLE"


Kendisinin olduğu yerde sıkıntının olmayacağının, görevinin bilincinde ve halkının hizmetinde olduğunun altını çizen Kaya, "İncirliova için taş üstüne taş koyan herkesle birlikteyiz. Bizim tepkimiz Milliyetçi Hareket Partisi, Ülkücü camiaya gönül verenler ya da hiçbir siyasi partinin mensuplarına değil, kendi kişisel hırsları ve siyasi çıkarları için kısır siyaset yaparak İncirliova halkının hizmet almasını engellemeye çalışanlaradır. Hizmeti engellemeye çalışan bu kişiler 52 bin İncirliovalı vatandaşımızın tamamından özür dilemelidir" dedi.