Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli Örgütü’nde altı günlük sürecin ardından delege seçimleri tamamlandı. Mevcut başkan Serkan Sevim’in beyaz listesi ilk iki günden sonra iki rakibin çekilmesiyle tek kaldı ve seçimleri tek liste olarak tamamladı. Başkan Sevim parti binasında düzenlediği basın toplantısında partililerine teşekkür ederken, CHP’nin bundan sonraki hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Delege seçimlerine ilişkin verileri açıklayan Sevim, “Nazilli’de 3 bin 182 üyemiz var. Tek liste olmasına rağmen bin 564 kişi gelerek sandığa sahip çıktı. Bize güvenen parti büyüklerimize, süreç boyunca bu yapıyı güçlendiren, partide emek vermiş kıymetli abilerimize ve ablalarımıza kongre günü emek veren ekibime çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİRLİK ÇAĞIRISI YAPTI

Seçim sonuçlarından çıkarılacak mesajlar olduğunu ifade eden Başkan Sevim, “CHP Nazili üyeleri değişim istiyor. Bundan sonraki her genel seçimde umutlanmak istiyor. Bize verilen emanetin önemini bilerek davranacağız. Türkiye’nin geleceği CHP’dir” dedi. Seçimleri sürecinde sonradan çekilen rakipleri Ali Deveci ve Hakan Şensan’la yaşanan bazı gerilimlerin olduğuna değinen Serkan Sevim, “Maksadını aşan sözlerimiz olmuş olabilir. Bugün her şeyi geride bırakma günüdür. Kimi üzdüysek özür diliyoruz. Önümüzde yeni ve uzun bir yol var. Bizim tüm CHP’lilere ihtiyacımız var. Yarından itibaren bu partinin bayrağı altında mücadele edecek insanlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

EKONOMİK BUNALIMI HATIRLATTI

Ekonomik durumdan dolayı intihar olaylarının arttığına dikkat çeken Sevim, “İnsanlar mücadele edemeyecekleri bir ruh haline girmiş durumdalar. Türkiye inanılmaz bir ekonomik bunalım içinde. Bütün kaynakların halka eşit dağıtımıyla ilgili de mücadelemiz olacak. Ama iktidar yürüyüşü güllük gülistanlık olmayacak. Bu yüzden tüm partililerimizle birlikte olmalıyız. 21 Aralık’ta saat 11:00’de Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde kongre yapacağız. Bu bir ilçe kongresi değil, iktidar kongresi, umutsuzlara umut olma kongresi olacak” dedi.

KALINOMUZ’A ROTA YANITI

Başkan Sevim bir soru üzerine eski İl başkanı Barkan Kalınomuz’un “CHP’nin rotası yok” şeklindeki sözlerini yorumladı. Sevim, “CHP’nin rotası Genel başkanımızın çizdiği iktidar rotasıdır. Rotamız tam bağımsız, güçlü bir Türkiye’dir” yanıtını verdi. Sevim seçilmiş başkan olarak yapacağı ilk icraatını muhaliflerle aradaki soğukluğu kaldırıp ilişkileri sağlıklı hale getirmek olarak açıkladı.