Parti binasında yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile bir araya gelen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, partisinin olağan kongre süreci ile ilgili konuştu. En son ilçe kongrelerini Şubat 2018'de, il kongresini de 3 Mart 2018'de gerçekleştirdiklerini hatırlatan Sarı, parti tüzüğüne göre bir dahaki olağan kongrelerini en az 2 yıl, en fazla 3 yıl içerisinde yapmaları gerektiğini söyledi. 16 Şubat'ta toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun olağan kongrelerin Şubat 2020'den itibaren yapılmaya başlanması için karar aldığına işaret eden Sarı, "Teşkilat Başkanlığımızın bize verdiği bilgi ve yetkiye istinaden ilçe teşkilatlarımızdaki olağan kongre süreciyle ilgili takvimi belirledik. İlçe kongrelerimiz bittikten sonra, Genel Merkezimizle bağlantılı olarak en uygun tarihte de il kongremizi yapacağız. Kongre sürecimizin partimize, ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

5 İLÇEDE DELEGE SEÇİMİ

17 ilçe teşkilatından sadece 5'inde delege seçimini gerçekleştireceklerini dile getiren Sarı, şunları kaydetti: "Delege seçimini, üye sayımızın 400'ün üzerinde olduğu Efeler, Nazilli, Söke, Didim ve Kuşadası ilçelerimizde yapacağız. O da kanuni zorunluluktan dolayı. Diğer ilçelerimizde ise tüm üyelerimiz delege olacak. Delege seçimi ile ilgili tarihler belli olduğunda kamuoyuna açıklayacağız."

BİRDEN FAZLA LİSTE YARIŞABİLECEK

Partisinin demokrasiye büyük önem verdiğinin altını çizen Sarı, "Demokrasinin kuralları gereği aday olabilecek arkadaşlarımıza kongrelerde birden fazla liste ile yarışma imkanı oluşturacağız. Bununla ilgili hiçbir kısıtlama veya sınırlamamız yok" dedi. Belirlenen takvime göre Kuşadası'nda 8 Şubat'ta, İncirliova'da 9 Şubat'ta, Efelerde 15 Şubat'ta, Söke'de 16 Şubat'ta, Köşk'te 22 Şubat'ta, Nazilli'de 23 Şubat'ta, Buharkent'te 29 Şubat'ta, Çine'de 1 Mart'ta, Kuyucak'ta 7 Mart'ta, Sultanhisar'da 8 Mart'ta, Didim'de 14 Mart'ta, Yenipazar'da 15 Mart'ta, Koçarlı ve Karpuzlu'da 21 Mart'ta, Karacasu'da 22 Mart'ta, Bozdoğan'da 28 Mart'ta ve Germencik'te 29 Mart'ta kongre yapılacağı açıklandı.