CHP Nazilli’deki delege seçimlerinde sarı liste adayı Hakan Şensan ve mavi liste adayı Ali Deveci’nin çekilmelerinin ardından yapılan açıklamalar nedeniyle İlçe Başkanı ve beyaz liste adayı Serkan Sevim ile Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı CHP'li Mert Öreroğlu eleştirilere basın açıklamasıyla yanıt verdiler. CHP İlçe Binası'nda gerçekleşen asın açıklamasında Serkan Sevim, “Yenilmekte bir erdemdir. Bu bir bayrak yarışıdır. Beyaz liste standına geldiklerini kendilerini kucaklayan kocaman bir beyaz liste ailesi, CHP ailesi vardır” dedi. Mert Öreroğlu da, “Kimseyi inciltmedik, ötekileştirmedik” dedi.

“ARI KOVANI GİBİ ÇALIŞTILAR”

Bugünün CHP’de değişim istendiğini gösterdiğini ifade eden Başkan Serkan Sevim, “Çok ciddi bir inanan bir ekip var beyaz listenin arkasında. Arı kovanı gibi çalıştılar. Artık umutlanmak istiyorlar. İktidar içim mücadele edecek ekiplerin önünün açılmasını istiyor. Tabanın sesinin dinlenmesini gerektiğini bugünkü sonuçlardan gördük” dedi.

“YENİLMEKTE BİR ERDEMDİR”

Siyasi ahlak çekilirken bile parti içerisinde ve yarışanların partili olduğunu düşünerek doğru bir şekilde çekilmelerini beklerdik diyen Sevim, “Ekibimiz bugün sanki sarı ve mavi liste hala yarıştaymış gibi çalıştı. Çok adaletli şekilde sandıklar açıldı. Seçimden çekilirlerken siyasi ahlaka uymalarını beklerdik. Bir işgalci kuvvet mantığında giderken bile yakıp yıkarak gittiler. Bu arkadaşların giderayak yaptıkları hamlelerden dolayı üzüldük. Biz yolumuza devam ediyoruz. Partililerimiz hiçbir şekilde üzülmesinler. Kendilerini sahada temsil edecek çok güçlü bir yapı var. Beyaz listeye çünkü çok inanan insanlar var. Beyaz listenin mücadelesi aslından CHP’nin aslında değişim mücadelesi. Geniş bir tabanı olan bir mücadele. Biz seçimlerimize Salı gününden itibaren devam ediyoruz. Sandıklarımıza, partimize, demokrasimize sahip çıkalım. Birlik ve beraberlik bizim felsefemiz. Yenilmekte bir erdemdir. Bu bir bayrak yarışıdır. Beyaz liste standına geldiklerini kendilerini kucaklayan kocaman bir beyaz liste ailesi, CHP ailesi vardır” şeklinde konuştu.

“SIKINTILARI VAR”

Son seçimlerden başarıyla çıkan Serkan Sevim ve ekibinin yanında olma kararını aldığını ve tarafını belli ettikten sonra bazı çevreler tarafından eleştirildiğini ifade eden Mert Öreroğlu, “CHP’de ilk defa yapılan bir karar değil, bizler siyasi kadrolarız. Siyasi kadrolarından tabii ki siyasi tercihleri olacaktır. Ama biz bu süreçte kimseye hakaret etmedik. Kimseyi inciltmedik, ötekileştirmedik” dedi.

“SİYASİ TERBİYESİZLİK”

Ben dahil olmak üzere seçilmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı, milletvekilleri hiçbir zaman bu partinin devşirmesi olmadık diyen Öreroğlu, “Bu kelimeyi öncelikle kendilerine iade ediyorum. Bu kelimenin anlamını bilmiyorlar ya da bilerek çok ayıp bir siyasi terbiyesizlik içerisinde bulunuyorlar” dedi.

“TEHDİT ETMEDİM”

Belediyede çalışanları tehdit ettiği yönündeki iddialara sert yanıt veren Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, “Belediyede birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarımı tehdit ettiğimi söyleyip de bunu ispat edemeyen herkes namerttir. CHP’nin rozetini yakasında onurla taşıyan biri olarak sürece müdahil oldum. Siyasi ahlakın dışında hiçbir kelime sarf etmedim. Diyelim ki tehdit ettim. Zafer Mahallesi’ndeki toplam üye sayımız 274. 211 oy kullanılıyor beyaz liste 150 oy, mavi liste 59, 2 de geçersiz var. Belediye personeli sayısı ise 13. Mavi liste bileşenlerine sormak istiyorum matematik mi bilmiyorsunuz? Bu 13’ü size eklediğimizde aradaki farkı nasıl açıklayacaksınız? Ben açıklayayım size, sizler mavi liste bileşenleri olarak bir araya geldiğinizde geçmişinizden getirdiğiniz bazı sıkıntılarınız var. Bu sıkıntılar da şurada başlıyordu; ben her zaman orada kim olursa olsun, senin önderin CHP’dir, senin önderin genel başkandır diyen bir babanın yetiştirdiği bir partiliyim. Ama bu arkadaşlar tarihlerinde çok iyi hatırlarlar, bizler onlarla beraber yol alırken, aday gösterilmeyince muhalefet adaylarına destek verenlerindİr. Mavi liste bileşenleri, aday gösterilmediklerinde partiyi kapatma eylemiyle tehdit edenlerdir. Ben tehdit etmedim. Tehdit edenler kendini biliyor” dedi.

“KİMSENİN BABASININ DÜKKANI DEĞİL”

CHP’yi kendi babalarının malları gibi görüyorlar diyen Öreroğlu, “1 aydır bavullarınızı toplayın, partinin gerçek sahipleri geri geliyor gibi açıklamalarda bulundu. 100 yıla yakın geçmişi olan bir parti kimsenin babasının dükkanı değil. Serkan Sevim, göreve geldiği günden beri, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanı olarak bu göreve inandık ve seçmen de 31 Mart’ta karşılığını verdi.”

“KAMUOYU VİCDANI EN İYİ TARAZİDİR”

Ben sokağa çıktığımda alnı ak birisi olarak yürüyorum diyen Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, “Son bir ayda neler yaptıklarını sosyal medya hesaplarında görebilirsiniz. Fiziksel özelliklerimle dalga geçtiler. Sert çocuk imajını size bırakıyorum. Hayatımda böyle bir kişiliğim olmamıştır. Meslek icabı ciddi duruyorum. Ne belimizde silah taşırız ne de bir sopalı kavga içine girmişizdir. Benim nerede mafyacılık yaptığımı görmüşler. Ben sokağa çıktığımda alnı ak birisi olarak yürüyorum. Kamuoyu vicdanı en iyi terazidir” ifadelerini kullandı.