Cumhuriyet Mahallesi Nevzat Biçer Parkı'nda 15 Ağustos'ta tüfekle ateş ederek Ekim Türkmen ve Merve Kotan'ı öldüren Muhammet Gürsoy hakkında açılan davanın ilk duruşması, 14 Kasım'da Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Cinayetten yargılanan Gürsoy'un babası İbrahim Gürsoy, dava günü duruşma salonu ve adliye önünde yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Evlatlarını kaybeden Türkmen ve Kotan ailelerinin yaşadığı acıların farkında ve üzgün olduklarını belirten Gürsoy, "Kotan ve Türkmen aileleri kadar biz de mağdur olduk. Hiçbir aile, bu durumda olmak istemez. O ailelerin haklı olduğunu biliyoruz. Gürsoy ailesi olarak gerçekten çok üzgünüz. Allah’tan sabır diliyoruz. Oğlumuz hatalı ve kanunlar gereği de cezasını çekecektir. Her ne yaşanırsa yaşansın bir insanın, başka bir insana zarar verme hakkının olmadığına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"DURUŞMAYA ALINMADIK"

Dava günü duruşma salonuna alınmadıklarını anlatan Gürsoy, "Diğer iki aile ve yakınları salona alındı. Salona, hatta kadın haklarını savunduğunu söyleyen kadınlar da girdi. Biz ise salona alınmadık. Mahkeme başkanının defalarca uyarmasına rağmen kadınlar, duruşma esnasında evladımızı tahrik etti. Bunu, duruşmayı takip eden insanlardan duyduk" dedi.

"TAHRİKLERE GELMEYECEKLERİNİ UMUYORUZ"

"Duruşma sırasında veya sonrasında aileler olarak bizim ise birbirimize karşı kesinlikle hiçbir olumsuz davranışımız olmadı. Ancak bu kadınlar, duruşma sırasında evladımızı olduğu gibi adliye önünde de bizi tahrik etmeye çalıştı. Bize ‘şerefsizler’, ’katiller’ ve ‘ne yüzle duruşmaya geldiniz’ diyerek provokatörlük yaptılar. Buna herkes şahit. Yaptıklarıyla kadınlar, aileleri hem birbirleriyle hem de polisle karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Bu tür tahriklere ne Kotan ailesinin, ne de Türkmen ailesinin gelmeyeceğini umuyoruz" diyen Gürsoy, bu kadınların bir dahaki duruşmaya alınmaması için ise mahkemeye gerekli başvuruyu yapacaklarını sözlerine ekledi.