Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Antalya’da düzenlenen 1.Yerel Yönetimler Çalıştayı'na konuşmacı olarak katıldı. Yerel Yönetimler Yasa Taslağı ve Nazilli Belediyesi’nin hizmetleri konularına değinen Başkan Özcan NAZGEM projesiyle halihazırda 80 öğrenciye yıllık 4 bin liraya eğitim verdiklerini belirterek “NAZGEM’den sonra piyasa fiyatları 12 bin liradan 6 bin liraya düştü. Belediyeden para çıkmadan kendini idare eden kaynaklar oluşturuyoruz." dedi.

MALİ SIKINTILARI ANLATTI

Büyükşehir Yasası’nın ilçe belediyelerinin işini çok zorlaştırdığını ifade eden Özcan “Yükümüz çok, gelirimiz az. İdarenin yapmadığı her şey için vatandaş belediyeye geliyor. Eğer böyle giderse 2020 nisan ayında bazı ilçe belediyeleri iflasın eşiğine gelecek. Bütçenizi, imar planlarınızı onaylatmak zorundasınız. Gelir kaynakları büyükşehir belediyesinde. Ancak şu var ki Aydın’da Millet İttifakı çok güzel çalışıyor. Ama kaynaklar az, borç çok. Kaynaklarımız haczediliyor. 8 yıldır tahsil edilmeyen prim borçları var. Bütün tesislerimizi işletiyoruz. Daha önce bedelsiz olarak peşkeş çekilen dükkanları 56 bin lira kiraya veriyoruz” sözleriyle Belediye’nin mali durumunu düzeltmek için yapılan çalışmaları anlattı.

“İYİ BELEDİYECİLİĞİ GÖSTERDİK”

Başkan Özcan konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: “Biz belediye olarak Sayıştay’a hesap veriyoruz. Seçimde vatandaşa da hesap veriyoruz. İdari vesayetin gevşetilmesi lazım. Ekibimiz sağlam sadece vatandaşa hizmet için çalışıyorlar. İYİ Partili belediyeler partinin vatandaşa dokunan yüzü. İYİ Belediyeciliği gösterdiler.’ Yerel de bunları yaptık. Genelde de bunları yapabiliriz’ diyebileceğiz.”