Koçarlı’nın sorunlarının çözümü için adeta gece-gündüz demeden çalışan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçenin tanıtımına yönelik de önemli adımlar atıyor. Deve güreşi, ralli tırmanma yarışı ve Çam Fıstığı Festivali ile Koçarlı’nın ismini tüm ülkede adını duyurmak isteyen Başkan Kaplan, yeni dönemde hayata geçireceği projelerle ilçeyi yatırım ve hizmetlerle buluşturacak. Koçarlı’yı her alanda marka yapmak için çalıştıklarını kaydeden Kaplan, SES Gazetesi Muhabiri Mehmet Kavas’a önemli açıklamalarda bulundu. - Yeni bir hizmet binası için çalışmalara başladınız. Koçarlı’ya yapacak olduğunuz hizmet binası hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Koçarlı, Demokrasi şehidi merhum başbakan Adnan Menderes’in memleketi. Sayın Menderes, Türkiye'de modernleşmenin önünü açan ilk adam. Bundan dolayı hizmet binamızda Menderes'in modern yönünü de göreceğiz. Osmanlı-Selçuklu mimarisine uygun olacak. Koçarlı’ya en az 50 yıl hizmet verecek bir bina kazandıracağız. Bin metrekare alan üzerinde yükselmesi ve toplam 8 bin metrekare inşaat alanı olması planlanan bina, eksi 2 kat, zemin kat ve normal 3 kattan oluşacak. Eksi 2'nci katta otopark, eksi 1'inci katta çok amaçlı devasa konferans salonu yer alacak. Zemin katta zabıta amirliği, ilçe halk kütüphanesi, kadın dinlenme evi, halka açık tuvaletler ile kurumsal kimliği olan noter, banka, AYDEM ve benzerleri kurumlar olacak. 1'inci ve 2'nci katlarda belediye hizmet verecek. Üçüncü katta da 5 yıldızlı otel konforunda, içinde kafeteryası olan belediye konukevi, misafirhanesi bulunacak. Emniyet ise binanın kendi bölümünde eksi 1’inci katı arşiv, zemin katı giriş, 1’inci ve 2’nci katları da emniyet faaliyetleri için kullanacak. En üst kat, yine misafirhane. Emniyetin ve belediyenin asansörleri de ayrı olacak. - İlçenin en önemli mahallelerinden biri Çakırbeyli Mahallesi. Bu mahalle ile ilgili projeleriniz nelerdir?
Çakırbeyli Mahallemizi Aydın’dan ve diğer illerden vatandaşlarımız ziyaret ediyor. Mahallemizde bulunan köylü pazarını daha modern görünüme kavuşturarak Demokrasi Meydanı’na yakışır hale getireceğiz. Aynı meydanda bulunan Çakırbeyli parkımızı belediye olarak işletmeye başladık. Parkımızda vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda daha ferah hale getirdik. Yeni görünümü ve güler yüzlü hizmeti ile sadece hafta sonları gelinen değil, her gün vatandaşlarımızın geldiği park haline getirdik. Çalışmalarımızın devam ettiği Çakırbeyli Mahallesi’ni Aydın ve çevresinin en gözde mahallesi görünümüne kavuşturacağız. - Adnan Menderes Kent Ormanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Kent Ormanı nasıl bir görünüme kavuşacak?
Koçarlı’ya bağlı Sobuca Mahallesi yakınında açılmış olan Adnan Menderes Kent Ormanı’nın Koçarlı Belediyesi’ne devri gerçekleşti. Bozuk olan yolun yapımı en kısa zamanda tamamlanarak Aydın’ın bir numarası haline gelecek. Kent Ormanımız ayrıca yamaç paraşütü için çok elverişli bir pist hizmeti vermektedir. Bu pistin yanı sıra piknik ve balık tutma alanları bulunmaktadır. Belediye olarak Kent Ormanı içerisinde kır düğün salonları, yürüyüş parkurları, kahvaltı ve restoran hizmetleri vereceğiz. Kent Ormanı içindeki yamaç paraşütü pistinden kalkış sonrası Menderes Ovasını izleyebiliyorsunuz. Ulaşım kolaylığı, hakim rüzgarlara göre konumu, iniş alanlarının genişliği, doğa manzarası ve farklı faaliyetlere ev sahipliği yapabilmesi sebebiyle Aydın ve çevre illerin en gözde Kent Ormanı haline getireceğiz. - “Cihanoğlu Kulesi” ve “Cihanoğlulları Konağı”nı turizme kazandırılması noktasında gayret sarf ediyorsunuz. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?
“Cihanoğlu Kulesi” ve “Cihanoğlulları Konağı”nın bulunduğu alanı komple turizme kazandırmak istiyoruz. Cihanoğlu Kulesi’ni, restore ettirerek güzel bir projeyle tarihi Cihanoğlu Kulesini ve konağını turizme kazandırmayı ve ilçeye gelen turların ziyaretine açmayı planlıyoruz. Kulenin ve konağın restorasyonunun yapılması için çalışma başlattık. Çünkü oradaki eksikleri gördük. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle restore çalışmalarına başladık. Çevre düzenlemesini ve pazaryerinin de düzenlemesini yaptıktan sonra hem kulenin restorasyonuyla turizme kazandırılması, hem de bahçesinin ve konağın ıslahı ile müzeye dönüştürülmesi ve vatandaşın ziyaretine açılması yönünde çalışmaların tüm hızıyla devam ediyor. Konak ve kulenin çevresinde bulunan bahçe de park olarak hizmet verecek. O bölgedeki Koçarlı halkının ve dışarıdan gelen insanların konaklayarak dinlenebileceği bir park olacak. Tabi o bölgede bir kısım özel mülkiyetler var, onların da rızasını alarak bağış veya kamulaştırma yoluyla belediye bünyesine katarak projemizi hayata geçireceğiz. Pazar yeri ve Cihanoğlu Kulesini, bahçesiyle birlikte restore edersek kafeler ve dinlenme yerleriyle turları da ağırlayacak hale getirerek turizmin canlanmasına da katkı sağlayacaktır.
Koçarlı’nın tanıtımına büyük önem veriyorsunuz. İlçenin tanıtımına yönelik hangi projeleri ve çalışmaları gerçekleştireceksiniz.
Koçarlı her alanda önemli potansiyellere sahip bir ilçe. Bu anlamda bu potansiyellerimizi kullanarak ilçemize ve vatandaşlarıma önemli bir katma değer oluşturabiliriz. Koçarlı Belediyesi olarak bu yönde çalışmalarımıza başladık. İlk olarak 9-10 Kasım’da araba yarışını yaptık. 1 Aralık’ta da ise deve güreşini yapacağız. Yarışa Ege Bölgesi’nden ralliciler katıldı. Ege Bölgesi rallicileri, Koçarlı’da bir tırmanma yarışı yaparak, ilçemizin tanıtımına katkı sundu. Çam Fıstığı da ilçemiz için çok önemli. Koçarlı denildiğinde çam fıstığı akla gelir. Bu anlamda Haziran ayının ilk haftasında Çam Fıstığı Festivali yapacağız. Çam fıstığı festivalini Koçarlı’da üretilen tüm tarım ürünlerini dahil ederek daha geniş kapsamlı festivaller düzenleyeceğiz. Koçarlı’nın çam fıstığını sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya duyuracağız. Koçarlımızın meşhur pidesinin tüketmek için her yıl binlerce vatandaşımız ilçemize geliyor. Pidenin tanıtımı içinde önemli projeler hazırladık. Tüm bu çalışmalarımızla Koçarlı turizmden iyi bir gelir elde edecek. - Koçarlı’yı vatandaşlarla birlikte yöneteceğinizi her fırsatta dile getiriyorsunuz. Bu anlamda Koçarlı halkına bir mesajınız var mı?
Ben Koçarlı sevdalısı biriyim. Koçarlı ve hemşerilerimi çok seviyorum. Bu anlamda vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için gece-gündüz demeden var gücümle çalışacağım. Koçarlı’da vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda hizmet üreteceğim. Herkesin çok çok mutlu olduğu bir Koçarlı inşa etmek için çaba sarf edeceğim. Herkesin belediye başkanı olacağım. Belediye olarak şeffaf ve açık olacağız. Kapımız ve gönlümüz her zaman vatandaşlarımıza açık olacak. Koçarlı’yı ortak akılla, vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Vatandaşlarımızın bize verdiği desteği bizde kendilerine hizmet olarak sunacağız. Bütün ekibimle birlikte mücadelemiz bu olacak. Koçarlı’yı hak ettiği noktaya taşıyacağız. Merkezi hükümetimizin desteğiyle önemli projeler hayata geçireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Taleplerinin çözümü için gereken adımları mutlaka atacağız. İnsan odaklı bir hizmet anlayışıyla Koçarlımızı yöneteceğiz. Her alanda büyüyen, kalkınan bir ilçe inşa edeceğiz. Vatandaşlarımız bize inanıyor ve güveniyor. Bizde onların bu güvenini boşa çıkartmayacağız. Bizim tek amacımız, Koçarlı’ya hizmet etmek. Bu amacımız doğrultusunda 5 yıl boyunca çalışacağız. Sorunsuz ve gelişmiş bir Koçarlı için gayret göstereceğiz.