Olay, saat 17.00 sıralarında Yaylalı Mahallesi Cemalpaşa Caddesi ile Sarayaltı Caddesi kesişiminde bulunan 3 numaralı apartmanın 1'inci katında meydana geldi. Zehra Boyacı’nın İzmir’de yaşayan kızının telefonla kendisine ulaşamaması üzerine ilçedeki yakınlarına haber vermesi sonrası acı olay ortaya çıktı. Boyacı'ya ulaşamayan yakınları apartmana gidip kapıyı çalmalarına rağmen aileye ulaşamadı. Bunun üzerine durumu polise bildiren aile yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine itfaiye çağrıldı. Yaşlı çiftin herhangi bir ihtimale karşı apartmanın karşısında bulunan bir esnafa bıraktıkları yedek anahtar sayesinde itfaiye gerek kalmadan kapı açılırken eve giren komşular ve polisler yer yatağında kadının cansız bedeni ile karşılaştı.

SAVCI İNCELEMELERDE BULUNDU


Talihsiz yaşlı kadının eşi Orhan Boyacı’nın Alzheimer hastası olması sebebiyle her şeyden habersiz eşiyle birlikte 2 güne yakın birlikte yaşadığı öğrenildi. Yaşlı kadının en son Pazartesi günü pazar alışverişine çıktığı ve hastaneye gittiği aktarıldı. Yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıkları bulunduğu öğrenilen kadının ölümü ile ilgili soruşturma başlatılırken, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı incelemelerde bulundu. Boyacı'nın normal yollarla öldüğü bilgisi üzerine olay yeri inceleme ekipleri çağrılmadı.

EN SON HASTANEYE VE PAZARA GİTMİŞTİ


Yaşlı kadının bir komşusu, “Cuma günü gördüm, konuşmaya hali yoktu. ‘Ben çok kötüyüm’ dedi. ‘Serum yiyip geliyorum 2-3 gündür’ dedi” ifadelerini kullandı. Başka bir komşusu ise “Pazartesi günü hastaneye giderken gördüm, kızı iki gündür telefonla ulaşamadığı için burada bir tanıdığını arıyor. O şekilde olay ortaya çıktı. Üzgünüz” dedi. Eşinin Alzheimer hastası olması sebebiyle kapıyı sürekli kilitlediği öğrenilen yaşlı kadının cansız bedeni Karacasu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Eşi Orhan Boyacı da hastanede müşahede altına alındı.